Nu cred că mai e cazul să vă spun că fructele și legumele proaspete sunt adevărate medicamente în acest sezon și că ajutorul lor ne face și pe noi adulții, dar și pe cei mici să fim puternici și să scăpăm de gripă sau răceli. Există însă momente în care, fie că am luat un virus, fie că am stat prea mult pe afară și organismul nu a ținut cu noi, ne alegem cu o răceală sau o gripă de toată “frumusețea”. Și de parcă nu ar fi de ajuns că abia putem respira, avem nasul înfundat și ne simțim slăbiți, vine și febra…

Sunt câteva “minuni” care ne pot ajuta să scăpăm de febră rapid. Și toate sunt naturale.

Lactatele

Calciul din lactate ne poate ajuta să ne simțim mai bine atunci când avem febră. Când corpul se luptă cu o infecție folosește foarte mult calciu, iar laptele proaspăt ne poate ajuta să restabilim balanța.

Oțetul de mere

Cred că vă aduceți și voi aminte de momentele în care bunicile noastre turnau o ceașcă de oțet de mere în cadă înainte să facem o baie fierbinte sau ne așezau o compresă cu oțet de mere pe frunte sau burtică, nu?

Albuș de ou sau cartofi dați prin răzătoare

Tot de la bunici ne aducem aminte de aceste două metode: fie că purtăm o pereche de șosete îmbibată în albuș de ou sau avem cartofi rași la picioare multă lume spune că se simte mai bine după acest “tratament”.

La final, vă las cu un clip în care ni se povestește despre febră, răceli și gripe, poate vă este util:

Voi aveți metode “băbești” pentru a trata răcelile și febra?

Sursă foto: twid/ Flickr.com.