V-am mai povestit acum ceva timp că în București există un spital de jucării, unde putem să ducem jucăriile rupte, de la care nu avem anumite părți, cele murdare sau cele care pur și simplu au fost uitate de cei mici. Ele se recondiționează, se curăță și devin cei mai buni prieteni ai altor copii, care nu au avut norocul să aibă la fel de multe jucării precum ai voștri.
“Doctorul de jucării“ este Valentin Dinu, angajat al Direcției Generale de Asistență Socială București, el este cel care le repară pe cele defecte și le igienizează înainte să ajungă la copii. Jucăriile de pluș spălate la spălătoriile direcției, iar cele care nu pot fi refăcute pentru a fi dăruite altor copii ajung în vitrinele Muzeului Jucăriilor din Șerban Vodă nr. 48, la creșa „Curcubeul Magic“, într-un spațiu special.
jucarii_2
Ne bucurăm să vă anunțăm că de la lansarea proiectului (martie anul acesta) și până acum copiii și părinții au adus la spital peste o tonă de jucării. Asta înseamnă că mai bine de 4.000 de copii au primit jucării noi și au oferit mai departe zâmbete.
Ca o concluzie nu putem decât să ne bucurăm și să vă îndemnăm și pe voi să strângeți de prin casă jucăriile uitate sau pe cele defecte și să le duceți la “Spitalul de Jucării”, adică la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) – tel: 021 314 23 15 – Strada Foișorului 56-58, Sector 3.
Cum vi se pare inițiativa?
Surse foto: facebook.com/DGASMB și davidd/ Flickr.com.