O păpușă fără o mână, un ursuleț de pluș cu o gaură în burtică sau o mașină fără nicio roată. Sunt doar câteva dintre jucăriile “bolnave” care ajung în primul Spital de jucării din București. Aici câțiva “doctori” le fac bine și le găsesc apoi copii care să se joace cu ele.
Spitalul de jucării a fost deschis recent (la început de martie) pe Strada Foișorului nr. 56-58, de către Direcția Generală de Asistență Socială București (în zona Mall Vitan). Decizia deschiderii unui astfel de centru a fost luată după ce potrivit mai multor studii an de an 1.000 de tone de jucării ajung la gunoi, în loc să fie refăcute și să ajungă în fața altor copii care și le-ar dori, dar nu au posibilitatea financiară să le cumpere de noi, de pe rafturile magazinelor. Dacă aducem jucăriile pe care nu le mai dorim sau care sunt rupte ori le lipsesc anumite părți la Spitalul de jucării nu doar că ajutăm mediul și contribuim activ la protejarea lui, ci oferim zâmbete sincere și bucurii altor copii.

Ce se întâmplă în Spitalul jucăriilor?

Sunt 17 doctori pricepuți care vindecă jucăriile oferi de noi. După ce le spală, le recondiționează și le readuc la viață, acestea sunt oferite micuților din cetrele din București sau celor care vin cu părinții pentru a primi ajutorul financiar de la stat. Doctorii și asistenții medicali ne-au asigurat că nu există nicio “operație” pe care nu o pot face, astfel că toate jucăriile care ajung aici, ba chiar și accesoriile, revin la viață pentru a bucura un copil.

Unde ducem jucăriile? Care este programul Spitalului de jucării?

Ca la orice alt spital, programul este non stop, dar medicii sunt de găsit de luni până vineri între orele 9:00 și 16:00. Puteți da un telefon înainte, pentru a vă asigura că totul este în ordine la numărul: 021.314.23.15. Adresa v-am spus-o și mai sus, este Strada Foișorului 56-58, ca punct de reper avem Mall Vitan.
Bine de știut este că cei care aduc jucării primesc recompense surpriză, sub formă de cadouri.
Dați de veste și la grădiniță, la școală sau la locul de muncă pentru că sunt convinsă că mulți au jucării stricate pe acasă, jucării care merită o viață nouă! 🙂
Cum vi se pare inițiativa?
Surse foto: Grotuk/ Flickr.com și Facebook.com/DGASMB.