Când vine vorba despre răbdarea copilului în timpul unei călătorii cu maşina (ţintuit în scaunul lui din spate), trebuie să ştii că e direct proporţională cu el -“ el e mic, răbdarea lui e mică. Şi atunci trebuie să găseşti o soluţie ca să eviţi plânsetele din playlist.
Să începem cu începutul: dacă poţi, ar fi minunat să pleci în jurul orei de somn, după ce i-ai dat să mănânce. Şi, dacă tot faci asta, nu te aştepta să doarmă tot drumul, pregăteşte şi alte variante antiplictiseala. I-ai un CD cu muzică pentru vârsta lui (dacă mai ştii şi versurile cântecelor şi îl convingi să daţi o cântare e şi mai bine) sau caută un post de radio pentru copii.
Nu uita jucăria preferata şi, dacă ai ghinionul s-o uiţi, roagă-te să nu-şi amintească de ea.
Pregăteşte o poveste nouă. Eventual, poţi alege una veche, pe care a mai auzit-o, dar schimbă-i personajele. Schimb-o pe Scufiţa Roşie cu Eve, pe lup cu Wall-E şi pe bunicuţă cu Power Puff…
Faceţi un concurs care va avea ca premiu o jucărie: cine vede primul un gard roşu, un cal, un biciclist sau orice altceva are un punct. O să stea cuminţel în scaunul lui şi cu ochii pe geam. Baftă!
Cumpără-I o jucărie nouă înainte să plecaţi. Ţine-o pe post de AS-ul  din mâneca. O scoţi doar în cazuri de extremă urgenţă, atunci când nici una din variantele de mai sus nu mai funcţionează.
Şi dacă ai scos şi AS-ul şi ai încercat şi tot ce am spus până acum, nu prea îţi mai rămâne nimic de făcut. Mai faceţi câteva popasuri şi dă-i ocazia să mai facă puţină mişcare.
Încercaţi să nu folosiţi sintagma “€œmai avem puţin şi ajungem” prea devreme, ci numai când chiar aşa e.
Drum liniştit!
Sursa Foto: AmberStrocel on Flickr