magic desktop
Nici nu mai are sens să pornim acum discuția despre cât de bine sau cât de rău e să ne lăsăm copiii la calculator. Acesta a devenit un rău necesar pentru cei mici. Ideea e să-i ferim pe cât se poate de toate pericolele din mediul online.
Pentru asta există, mai nou, Magic Desktop, un soft care să le vină părinților în ajutor în astfel de situații. Cum procedați? Păi descărcați gratuit acest soft fie de la UPC, fie de pe siteul producatorului: magicdesktop.com după care desktopul vostru arată ca o pagină dintr-o carte cu povești. Diferența nu vine numai în ceea ce privește partea vizuală.
Magic Desktop are și câteva programe care să-i ajute pe copii să învețe lucruri folositoare. De exemplu, cei mici au la dispoziție ”Scrie ușor”, un progrămel care vă dați și voi seama pentru ce e 🙂 , ”Învață ușor” cu ajutorul căruia copiii fac exerciții matematice și se familiarizează cu regulile de vorbire și restul… adică ”Pictează ușor”, ”Prima oră de muzică”, ”Jocuri”, etc. Vă lamuriți mai bine daca vedeți filmulețul de mai jos:

Și acum să vorbim și despre cât de în siguranță sunt copiii noștri cu acest soft. Vestea bună este următoarea: că Magic Desktop vă pune la dispoziție Magic Mail, un program de e-mail dedicat copiilor prin care puteți controla address book-ul celor mici ca ei să nu poată trimite sau primi mesaje de la necunoscuți și nici nu pot primi spam-uri.
După ce termină copilul cu joaca la pc, revenirea le desktop-ul vostru, nemagic, se face prin tastarea unei parole.
Să ne ziceți cum vi se pare (că nouă ne place 🙂 ).