Pe scurt, un lego făcut în bucătărie de către mămicile ce vor să-și surprindă copiii. Cum astăzi este duminică, iar picii s-au bucura să primească o jucărie dulce și cum am găsit pe SweetSugarBelle.blogspot.com rețeta perfectă pentru asta, am decis să vă explic și vouă cum se face.
Primul lucru care vă sare în ochi este, probabil, forma prăjiturii. E simplu, serios! Nu aveți nevoie de nimic altceva decât de o formă pe care să o folosiți atunci când tăiați aluatul. Forma poate fi făcută dintr-un capac de la un borcan ori din orice alt obiect de plastic pe care îl puteți tăia în forma de mai jos.
Și altuatul cum se face? Un aluat pentru fursecuri ori unul pentru pandișpan! După preferințe! Nu contează decât ce le place celor mici. După ce îl scoateți de la cuptor, îl lăsați să se răcească și tăiați cu un cuțit bun ori cu un cutter după forma făcută mai devreme.
Pe forme realizați marginile cu o cremă de culoare închisă. Crema… noi vă sfătuim să o faceți voi în bucătărie, pentru că doar așa o puteți face cu ce ingrediente vreți voi.
Urmează încă cinci minute la cuptor și la final adăugați crema de umplutură (de preferință galbenă, dar dacă nu vreți să folosiți colorant de alimente o puteți lăsa fără niciun fel de probleme și albă). Alte cinci minute la cuptor și vă mai rămâne de făcut doar chipul.
prajitura lego
Dacă nu reușiți singuri să realizați gura și ochii, cea mai bună soluție este să folosiți tot șablonul de plastic pe care l-ați utilizat mai sus la formă, dar de această dată să decupați modelul pe bucăți de hărtie pe care să le așezați pe prăjituri. Cu mare grijă și cu un ac sau orice altceva ascuțit înțepați doar atât cât să existe o urmă, urmă după care să vă ghidați pentru fața zâmbitoare. Nu v-ați fi gândit la asta niciodată, nu? 😀
Și… gata! A fost așa greu?
Voi faceți prăjiturele personalizate pentru ai voștri?