Dacă ai voștri au între 6 și 12 ani și sunt atrași de domeniul IT, atunci trebuie să știe despre Academia micilor developeri. Primul pas ar fi ca peste câteva zile, mai exact pe 18 iulie (de la ora 18:30) să nu vă faceți niciun plan și să ajungeți la o lecție demonstrativă gratuită, din care puteți afla despre ce înseamnă mai exact cursurile de programare pentru copii, care este gradul lor de interactivitate și ce pot învăța cei mici în cadrul acestora.
La întâlnirea de peste câteva zile copiii se pot familiariza cu mediul de lucru, cu interfața de programare, conceptele de bază ale utilizării unui PC. Ce vor face mai concret? Vor învăța cum să deseneze un cățel pe PC, să-l facă să se miște pe ecran, să execute anumite comenzi și cum pot transforma orice element pe care-l doresc în imagini reale, pe un computer.
Mai multe detalii tehnice despre această lecție demonstrativă nu vă pot da nu pentru că nu vreau, ci pentru că e departe de mine conceptul de “om tehnic”. Vă pot spune însă că acest curs este susținut de Costin Pietraru, antreprenor și dezvoltator de tehnologie și lecția are loc al Institutul Cervantes din Regina Elisabeta 38.
IMPORTANT – pentru participarea la cursul demo e nevoie de confirmare cu un mail la info [@] cinesunt [.] info
Informații suplimentare despre lecțiile de programare pentru copii puteți găsi pe site-ul cinesunt.info.
Sursă foto: Academia-micilor-developeri/ Facebook.com.