Pentru că nu am mai scris de ceva timp despre aplicațiile pentru “telefoanele deștepte” destinate copiilor și pentru că avem câteva despre care suntem restanți în a vă povesti, astăzi avem unele cu povești.
Prima se numește simplu “Povești” și este gratuită atât pentru iPhone în AppStore, cât și pentru cei care preferă Android în Google Play. Aplicație este una special concepută pentru copii și ne invită la poveşti scrise de autori români şi străini, prin cele trei secţiuni interactive: Desenează, Ascultă şi Explorează, care ne permite ascultarea de povești, să interacionăm cu personajele și să le explorăm acțiunile lor, dar și să desenăm scene din povești.
povesti
O a doua aplicație simpatică pentru cei mici este ”Tărâmul Basmelor powered by Cosmote”. Este destul de simplu de utilizat și le prezintă copiilor lumea basmului românesc într-o nouă interpretare. Personaje precum Greuceanu, Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, Prâslea cel Voinic, Zmeul Zmeilor sau Roșu Împărat vin în povești colorate.
taramul basmelor
 
Din păcate însă, această aplicație este disponibilă doar în Google Play.
LATER UPDATE:
Am uitat de aplicația Dorința Mariei. E disponibila in Apple Store pentru iPhone si iPad și oferă două posibilități de parcurgere a poveștii: audio, unde povestea este narată cu drag chiar de autoarea Cătălina Cochinescu și alta cu text, oferind varianta în care îi poți citi copilului tău aventura Mariei, înainte de culcare.
Sursă foto principală: Caitlin Regan/ Flickr.com.