Aș fi vrut să pot spune că manifestul pe care l-am descoperit pe blogul lui Titus nu-și are rostul, să pot scrie aici că părinții își petrec zilnic mult timp cu cei mici și că de 1 Iunie nici nu se pune problema să nu le fie aproape, să nu se joace cu ei, să nu iasă în parc sau să nu le cumpere înghețata aia mare de la nenea din colțul blocului pe care o tot cer de zile bune și primesc mereu același răspuns de la mami/tati: “Nu e sănătoasă, lasă că ai acasă iaurțel!”. Aș fi vrut să nu vă spun (pentru cei care nu știu deja) că 1 Iunie este zi lucrătoare, ci să vă anunț că autoritățile au decis să fie declarată zi liberă pentru toți românii.
Din fericire însă, părinții prieteni cu UrbanKid.ro știu că există zile de concediu de odihnă sau zile în care pur și simplu nu doresc nimic altceva decât să se uite la copilul său cum se joacă în nisip sună și spun cu o voce falsă că sunt tare bolnavi și trebuie să stea în pat.
Manifestul de care vă spuneam mai sus spune așa: renunțați la telefon, la internet, la laptop, la mail, la televizor, radio, reviste, ziare, agenda de lucru și la șeful nervos și petrecți o zi întreagă doar cu ăla micu’.
Luați-i înghețata cea mai mare pe care o puteți găsi, dați o fugă prin parc sau pe la iarbă verde în afara Bucureștiului și dacă nu vrea să poarte haina cea nouă sau căciulița verde, lăsați-l așa! Are el un motiv serios și, credeți-mă, acel motiv este mai important decât orice proiect legat de job la care v-ați putea gândi vreodată. 🙂
Dacă aveți site/blog/cont de Facebook sau de Twitter ne ajutați să ajungă manifestul la cât mai mulți prieteni părinți? 🙂
Sursă foto: TriggerHappyDave/ Flickr.com.