Cursul despre care vă spuneam este unul susținut de Școala de Arte și Maniere și în cadrul lui cei mici vor afla noțiuni generale despre desen, precum și despre mijloacele de expresivitate plastică fundamentale. Sună pompos, dar este vorba despre linie, punct, pată, hașură, degradeuri, tonuri, proporții și perspectivă.
Atelierul începe pe 16 iulie și durează până pe 20 iulie. În fiecare zi cei mici se vor întâlni în fiecare seară de la ora 18:30, pentru a se distra și a învăța câte ceva nou.
Programul este următorul:

  • Luni 16 iulie, Atelier 1 – mijloacele principale de expresie în desen precum linia, punctul și pata si vom desena un animal fantastic, pentru a pune în practică aceste tehnici.
  • Marți 17 iulie, Atelier 2 – vom desena peisajul favorit și vom descoperi câte ceva despre proporții și perspectivă.
  • Miercuri 18 iulie, Atelier 3 – vom experimenta mai multe tehnici de desen folosind materiale precum cărbunele, tusul și creioanele cretacolor.
  • Joi 19 iulie, Atelier 4 – Ne vom familiariza cu conceptul naturii statice, încercând să reproducem elemente diferite ale naturii precum diferite tipuri de flori frunze și fructe.
  • Vineri 20 iulie, Atelier 5 – Vom sedimenta cunoștiintele deja acumulate și le vom pune în evidență printr-un desen final cu o temă la alegere.

Pentru mai multe detalii despre curs aveți la dispoziție și site-ul scoaladeartesimaniere.ro.

Concurs… desenat

Vă spuneam mai sus că prietenii de la Școala de Arte și Maniere oferă prin concurs o “bursă” la întreg programul pentru un copil. Dacă ne lăsați mai jos comentarii prin care ne povestiți unde au desenat ai voștri ultima dată (pe pereți, pe covoare, pe scare blocului sau pe banca din parc) aveți șansă să câștigați.
Cursul începe luni, pe 16 iulie, iar noi vom trage la sorți câștigătorul vineri, pe 13 iulie.

Succes!

LATER UPDATE:

Adriana a castigat concursul nostru! Multumim frumos tuturor pentru participare si fiti pe faza pentru ca punem la cale alte concursuri la fel de simpatice!
@Adriana: vei primi cat de curand pe mail detalii despre atelier! Felicitari