Ați auzit despre Tippi Degre? Pe scurt, copilăria ei se poate asemăna pe bună dreptate cu cea a unui Mowgli liber. Părinții ei, Alain Degre și Sylvie Robert, fotografi francezi specializați în viața sălbatică, i-au oferit lui Tippi o copilărie cu adevărat unică. Au trăit cu toții în Africa, iar fetița și-a făcut prieteni printre animalele sălbatice, comunicând cu ele într-o modalitate absolut incredibilă, realizând legături care au uimit o lume întreagă.
tippi-main
Până la vârsta de 10 ani, cei trei au fost singuri cu animalele și foarte puțini oameni, iar din imaginile incredibile cu Tippi putem vedea cum cei mai buni prieteni ai fetiței nu sunt alți copii sau jucăriile de pluș, ci reptile, elefanții, ba chair crocodilii, leii sau leoparzii.
Tippi3
Oamenii de știință încă nu-și pot explica cum fetița care la momentul fotografiilor avea doar câțiva ani a fost acceptată atât de ușor de animale atât de periculoase.
După 10 ani rupți parcă din cărți cu povești pentru noi, familia lui Tippi s-a mutat înapoi în Franța, unde fetița a fost dată la o şcoală locală, ajunând rapid o adevărată celebritate în zonă. Schimbarea însă nu a fost pe placul lui Tippi, așa că în locul cursurilor de la școală, părinții au adoptat homeschooling-ului.
A scris o carte ce a devenit rapid una dintre cele mai bine vândute și a făcut un documentar, iar acum, când Tippi are peste 20 de ani, nu se mai cunosc foarte multe detalii despre viața ei.
tippi-
Vă las însă cu un documentar cu adevărat fascinant. Are aproape o oră, dar trebuie să vă faceți timp și să-l vedeți pe tot – Le Monde selon Tippi Degre.
Surse foto: mymodernmet.com.