Farfurii Curate
Bloggerul culinar Adi Hădean, prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, și Primăria Cluj-Napoca, împreună cu alti medici și cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj au pus la cale un proiect comunitar al cărui scop este asigurarea unor mese sănătoase copiilor din grădinițele clujene.
Să vă explic: după ce au controlat toate grădinițele din oraș pentru a vedea cum se prepară masa de prânz a copiilor, rezultatele au dus la concluzia tristă că trebuie să se îmbunătățească cât de rapid calitatea alimentelor oferite copiilor din grădinițe, așa că Adi Hădean s-a oferit să realizeze o carte de bucate completă cu tot felul de rețete echilibrate și sănătoase pentru copii. Ok, toate bune și frumoase până aici, numai că alocația de hrană pentru anul în curs este de 7 – 7.5 lei pe zi pentru fiecare copil, așadar rețetele nu ar trebui să depășească acest plafon. Dacă luăm în calcul faptul că la grădinițe cei mici mănâncă două mese și o gustare (mic dejun, prânz – cu trei feluri: supă, fel de bază și desert – iar la plecare piticii primesc o gustare) situația nu mai este deloc roz…
Toate cele de mai sus nu au pus însă piedici proiectului care a ajuns în finala grantului oferit bloggerilor de către Raiffeisen (grant care se ridică la 5.000 de euro) iar scopul final este ca “Farfurii Curate” să fie implementat în trei grădinițe din Cluj-Napoca.
Ce spuneți? “Ne curățăm farfuriile” și susținem proiectul?
PS – “Farfurii Curate” are un site dedicat pe care-l recomandăm cu mare drag!
Sursă foto: Ed Townend/ Flickr.com.