Câteva foi de hârtie, bucățele de plastic, culori și farfurii de unică folosință ar fi de ajuns, iar de nu le aveți pe toate mai tăiem de pe listă pentru că astăzi am descoperit trei jucării care se fac în nu mai mult de câteva minute, dar copiii se vor distra ceva timp bun jucându-se cu ele.
Două farfurii de unică folosință lipite și colorate după bunul plac și o bucată de carton ceva mai tare atașată. Deasupra mai adăugăm și niște cordeluțe de plastic, care să țină loc corzilor adevărate, și gata: avem un banjo la care putem cânta în joacă.

Când eram mică eram pur și simplu fascinată de orice avea legătură cu o casă. Dacă și ai voștri sunt la fel, atunci trebuie să încercați să le faceți o casă pentru o ciupercuță. Luați un pahar de plastic și așezați-l cu fundul în jos. Dacă nu aveți deja colorat, atunci desenați-l voi după bunul plac. Desenați și ferestre și ușă și luați o farfurie de unică folosință și pictați-o și pe ea în ce culoare vreți voi. Odată ce s-a uscat, adăugați buline albe, astfel încât să semene cu o ciupercuță.

Ultima jucărie (și prima poză) este o păpușă dintr-un pahar (din acela de carton în care ne cumpărăm noi cafea). Tăiați două bucățele mici, cât să arate ca și cum ar fi niște brațe și invitați-i pe cei mici să deseneze cum vor ei paharul. Spuneți-le doar că asta va fi îmbrăcămintea păpușii, de restul se vor ocupa ei. Dacă aveți o mingiuță prin casă, atunci nu veți mai avea de făcut decât să o desenați și să-i mai adăugați păr sau o pălărie, dacă nu, atunci folosiți un ou, dar totul va deveni foarte fragil…
Voi ce alte jucării ați mai făcut cu cei mici? 🙂
Vedeți mai multe idei pe parents.com.