copil pe luna
Mama mea mi-a spus în prima zi de liceu că cele mai frumoase meserii din lume sunt cele pe care i le poți explica unui copil în maxim o frază. Mi-a mai spus așa: “Dacă nu poți să-I explici unui copil cu ce te ocupi zi de zi, înseamnă că nici tu nu ai habar ce faci ca să-ți câștigi pâinea” și, cum mamele nu mint niciodată, a mea a avut dreptate 100%.
Eu cred că la asta s-au gândit și cei de la NASA care nu puteau să explice unui copil ce fac ei în spațiu, așadar au pus de un joc video destinat copiilor, prin care simulările misiunilor sunt înțelese de toată lumea.

Jocul video se numește NetworKing și se poate descărcat gratuit de pe site-ul oficial NASA, funcționează atât pe PC, cât și pe Mac și oferă jucătorilor posibilitatea de a realiza stații de comandă în jurul globului. Cu cât sunt câștigați mai mulți clienți (sateliți sau telescoape spațiale) cu atât mai multe puncte se strâng pentru jucători!
Nu vă sfătui să-i lăsați mult pe pitici în fața PC-ului, dar de data asta parcă poate să stea 5 minute în plus, nu’i așa? 😀
Sursă foto principală: woodleywonderworks/ Flickr.com.