O găleată cu apă nu devine niciodată plictisitoare. Luați un vas mai mare pe care să-l umpleți până la jumătate cu apă și apoi adunați mai multe prosoape pentru a aduna apa care va fi vărsată. Cu puțin colorant alimentar, niște săpun lichid pentru a face baloane și câteva recipiente de măsurat cei mici se vor juca cel puțin o oră.
Puzzle-ul pe care tocmai ce l-ați terminat sau cel care tocmai ce a ajuns la voi în casă poate fi și descompus, nu doar lipit la loc. Luați mai multe bucăți din el și faceți un labirint plin de ghicitori și informații care să ducă spre o nouă piesă de puzzle. Așa distracția va fi dublă: o dată atunci când cei mici descoperă bucata de puzzle și a doua oară atunci când puzzle-ul este complet.
Cumpărați cel mai ieftin orez pe care-l găsiți pe piață, mai multe tipuri de colorant alimentar și ceva oțel alb. Așezați o cană de orez într-o pungă, adăugați câteva picături de colorant alimentar, apoi ceva oțel și agitați bine punga până când culoarea devine uniformă la fiecare bob de orez. La final, trebuie să lăsați culoarea să se usuce bine pe boabele de orez, dar a doua zi ai voștri vor avea o mulțime de bobițe de orez colorate.
Din orezul de mai sus, mai păstrați ceva și când se termină distracția cu nuanțele, căutați prin casă bidoane de apă goale. Umpleți-le cu orez și cu tot felul de mărunțișuri, precum nasturi, butoane, creioane colorate și ce va mai trece prin cap. Finalul e unul colorat și vesel, vă asigur.
Citiți despre mai multe astfel de activități pe kellythekitchenkop.com.
Sursă foto: Fabio Bruna/ Flickr.com.