Astăzi vă povestesc despre un experiment vechi, de fapt un fel de truc magic folosit de magicieni acum zeci de ani în spectacolele lor. Pe vremuri se umpleau două sticle cu orez, sticle în care magicianul de pe scenă punea și câte un băț (normal, de lemn, dar funcționează de minune și cu bețele acelea de care primim când comandăm mâncare chinezească) în timp ce specialistul ridica bățul cu tot cu sticlă, cei invitați pe scenă nu reușeau să ridice decât bățul, sticla refuzând să se miște. Lucrurile nu se opreau aici, pentru că cei doi făceau schimb de bățul din lemn, dar situația era exact la fel. Toată magia stă în ceea ce este în sticlă. Asta deși la prima vedere este orez în ambele și așa și este: sticlele au doar orez în ele.
Aveți nevoie de:

  • Două pet-uri de plastic identice,
  • Orez normal – cel mai bine funcționează cel cumpărat la kilogram nu cel de tipul “instant”,
  • Două bețe din lemn (dacă nu aveți de la un delivery chinezesc treceți prin mall pe la un fast food cu mâncare chinezească și rugați-i să vă dea un set de bețe)
  • Un castron mare.

Se iau cele două sticle și se umplu cu orez, cât să mai rămână un deget până să fie full. Vă alegeți din start care este sticla voastră și care este cea a copilului. Dacă în sticla voastră îndesați cât de mult orez puteți (de preferat este să loviți pet-ul de masă, astfel ca orezul să se taseze mai bine și să puteți pune cât mai mult în interior) pet-ul celui mic îl “amestecați” bine ca să pară aceeași cantitate de orez. La final îl rugați pe cei mic să-și aleagă în bățul și începe magia: el nu o să poată ridica decât bățul de lemn, iar voi, dat fiind faptul că aveți o cantitate mai mare de orez și pet-ul este plin veți ridica sticla cu tot cu ceea ce are în ea.
Dacă nu vă crede, revărsați ambele pet-uri cu orez în castronul mare dedicat. E doar orez… numai că magia stă în cu totul altceva. 🙂
Sursă foto: stevespanglerscience.com.