Povestim des despre beneficiile incontestabile ale alăptării, au fost publicate zeci (dacă nu sute) de studii care demonstrează că niciun fel de lapte formulă nu se compară cu laptele natural, matern, oferit cu dragoste de mame. De la asta la obligații este cale lungă însă…
În Abu Dhabi, o nouă lege a fost votată de către Consiliul Legislativ Local și presupune ca mamele să-și alăpteze obligatoriu copiii care nu au împlinit încă doi ani. Această nouă legislație vine pe fondul unei porunci islamice care spune că fiecare bebeluș are acest drept și că mamele care nu fac asta trebuie pedepsite. În cazul în care legea va primi acord favorabil de la toate autoritățile desemnate, tații vor putea da în judecată mamele care decid să nu alăpteze.
Ceea ce este și mai grav este faptul că în varianta de acum a legislației nu există nicio specificare legată de mămicile care nu pot alăpta din motive medicale.
În tot acest timp, ONG-urile din toate lumea trag semnale de alarmă cu privire la felul în care legislația va afecta viețile femeilor din emirat.
Cum vi se pare legea? Putem vorbi despre o “linie fină” între nevoi naturale și obligații?
Sursă foto: dharmacat/ Flickr.com.