Aici este vorba despre defrişările masive şi cum câţiva antreprenori lansează afaceri bazându-se pe faptul că fiecare dintre noi are o nevoie, idee dusă cam la extrem.
Animația Lorax este inspirată din cartea cu acelaşi nume scrisă de Dr. Seuss şi publicată în 1971 şi am citit faptul că sunt aceleaşi personaje şi creaturi atât în film cât şi în carte.

Despre ce e vorba în Lorax?

Dar să vedem întâi despre ce este vorba. Ted (vocea lui Zac Efron) este un copil din Oraşuldetrebuinţă, un oraş fără niciun pic de natură, unde gardul viu este gonflabil, copacii sunt din plastic şi merg pe baterii, iar aerul proaspăt se vinde îmbuteliat la bidon. Ted este îndrăgostit de Audrey (Taylor Swift), o adolescentă de liceu care spune că s-ar căsători cu băiatul care i-ar aduce un copac adevărat. Ce nu fac băieţii atunci când sunt îndrăgostiţi? Ted află de la simpatica lui bunică ceea ce trebuie să facă şi astfel ajunge la The Once-ler care îi povesteşte cum de s-a ajuns în situația de a nu mai exista copaci. În istorisirea lui ajungem să-l cunoastem pe el şi familia lui şi cum a ajuns el să facă bani distrugând un mediu armonios cu copaci a căror frunziş aduce a vată pe băţ, cu peşti cântători, ursuleţi morţi după bezele, toţi conduşi de Lorax (Danny DeVito), protectorul pădurii.

Ne-a placut filmul? Le va plăcea copiilor?

M-a surprins ideea filmului şi m-a uimit ceea ce se spune până şi în carte că este un copac adevărat, acela copac Truffula, care nu prea aduce cu realitatea. Dar în acelaşi timp mă gândeam că având la bazaăun o carte pentru copii, e normal ca imaginaţia să fie la cote ridicate şi să fie absolut firesc ca din coroana pufoasă a copacilor să poţi face haine, iar peştii să cânte.
Mie una mi s-a părut cam colorat filmul, în special Oraşuldetrebuinţa este ca un curcubeu în mişcare, pădurea cu copaci Trufulla este precum un parc de distracţii. Toate paleta coloristică este fascinantă şi în acelasi timp cam obositoare pentru ochi. Copiilor sunt sigură că le va plăcea acest lucru.
Personajele principale nu mi-au lăsat o aşa impresie pronunţată precum mi-au lăsat-o animalele pădurii, care sunt sarea şi piperul animaţiei. Mai ştiţi minionşii din Despicable Me? Ei bine, dacă v-au plăcut îi veţi îndrăgi şi pe pestişorii şi gaşca de ursuleţi. Nici bunica lui Ted nu mai e mai puţin comică şi şugubeaţă. Copiii vor sorbi scenele cu ursuleţii şi peştişorii înotând în bezele şi momentele muzicale.
Momente înfricoşătoare nu există, ci mai degrabă triste, mai ales când animalele trebuie să-şi părăsească mediul frumos colorat, din cauza defrişării până la ultimul copac, a pădurii de Truffula.
Efectele 3D încununează în special momentele cu pomii Truffula, secvenţa cu bezele şi animalele pădurii este de-a dreptul încântătoare, iar fuga prin oraş cu bunica pe scuter te face să stai cu sufletul la gură.

Unde vedem The Lorax?

Lorax 3D subtitrat vedem la Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, Cinema City Sunplaza, Movieplex şi The Light Cinema.
Surse foto: imdb.com.