Unii sunt prietenoși, alții deloc simpatici, unii mici și alții foarte mari, dar toți sunt monștri pe care trebuie să-i cunoașteam, pentru a nu ne speria de ei. Pentru asta xistă Ghidul Monștrilor, scris de Ralu Ciubotaru.
Există atâţi copii care se culcă devreme de teama lui Moş Ene, atât copii care, dimpotrivă, îl consideră pe Moș Ene prietenul lor, dar indiferent de situație trebuie cu toții să știm cine este, ce face el și cum ne poate ajuta atunc când avem nevoie.
În cartea despre care vă spuneam, fiecare monstru are:

  • o schemă de culori
  • o poveste
  • un cadru cu locuinţa lui
  • set cu câte 10 grupuri de obiecte


În plus, trebuie să vă mai spun că descrierile sunt complexe și că există și în limba engleză, pentru aceia dintre voi care doresc ca cei mici să învețe și engleza. De exemplu, despre Omul Negru avem următoarea poveste:

Omul Negru este un monstru universal. La noi, i se mai zice şi Bau Bau, însă el spune că acest nume nu-l reprezintă. Părinţii apelează la el din mai multe motive, depinde de zona în care te afli (poţi găsi fraţi sau veri de-ai lui prin toată lumea, sub diferite pseudonime). De cele mai multe ori, copiii sunt ameninţaţi cu venirea lui atunci când nu îşi mănâncă supa sau sunt obraznici. Politicos, Omul Negru îşi anunţă venirea cu o bătaie la uşă. Nu le face rău copiiilor, doar îi ia la casa lui din mijlocul Nicăieriului şi stă cu ei până şi-au învăţat lecţia (pentru efect, îi încuie într-o cameră separată). Între timp el stă în fotoliul lui preferat şi citeşte romane siropoase, sorbind dintr-un pahar de vin. Mai vorbeşte la telefon cu Moş Ene, care îi mai face cu mâna când Omul Negru se uită la el prin telescop. E un monstru rafinat, nu-l vezi fără trenci şi pălărie (de asta nimeni nu i-a văzut vreodată faţa). După amiezile le petrece ascultând jazz la gramofonul cel vechi (moştenit de la bunicul lui) sau plimbându-se prin Nicăieri şi făcând fotografii. El spune că lumina din momentul acela al zilei e cea mai prielnică. Cel mai mult îi place să fotografieze cu aparatul său Polaroid pentru că n-are răbdare să aştepte să îi fie developate filmele.

Noi vă propunem să citiți cartea, să le-o citiți și alor voștri și sperăm să nu folosiți niciodată monstruleții pentru a-i speria pe copii.
Găsiți Ghidul Monștrilor online, e la doar un click distanță.