După naşterea fetiţei noastre cel mai mult şi mai mult am tânjit după mersul la concerte. Cam greu totuşi de realizat când copilul este atât de mic. Zgomot, aglomeraţie, ore târzii ş.a.m.d. Totuşi am riscat. Dar nu oricum. Şi a fost foarte bine.
Prima dată am fost la concert Leonard Cohen când little miss avea 3 luni şi jumătate. Ea era obişnuită cu muzica lui Cohen de acasă aşa că n-a protestat deloc. Am luat bilete mai în spate şi lateral (să nu stăm în dreptul boxelor) fiind cu locuri. Concertul a fost în aer liber aşa că nu au fost probleme cu zgomotul şi ne-am putut mişca şi plimba când domnişoara a avut nevoie de puţin legănat.cu bebe la concert
Anul acesta am fost la Pink Martini. Emoţiile au fost şi mai mari. De data aceasta nu din cauza aglomeraţiei sau a zgomotului (a fost afară, a fost puţină lume) ci din cauza orei târzii. Până la urmă a fost bine. Am avut norocul să doarmă chiar înainte de concert şi s-a trezit tocmai bine să investigheze puţin terenul de joacă (adică gazonul B din Zone Arena), să admire luna, şi să vadă concertul. Am stat cât mai în spate să nu fie muzica foarte tare, ne-am mai plimbat puţin, am mâncat nachos. Una dintre cele mai frumoase seri pe care le-am avut în ultimul timp. Muzica a fost atât de liniştitoare că aproape adormise domnişoara la final. Vă oferim mai jos o mostră de Pink Martini:

În concluzie: vă încurajăm cu drag să mergeţi la spectacole/concerte împreună cu copiii. Mai ales dacă sunt în aer liber şi mai ales dacă muzica e bună şi pentru urechile copilului (poate acasă ascultă AC/DC dar chiar nu cred că vreţi să torturaţi un copil mic la un concert rock 🙂 )

Dezavantaje
: poate fi aglomerat, pe alocuri, dar se poate găsi un loc mai aerisit unde să puteţi sta fără a risca vreun accident; muzica poate fi cam puternică pentru urechile copilului (mai ales dacă este foarte mic) şi dacă staţi în dreptul boxelor; concertele sunt de obicei la ore la care copiii mici dorm deja aşa că este posibil să fie somnoros şi nemulţumit de schimbarea de program.

Recomandări
:

  • Pentru siguranţa copilului (atât cea emoţională cât şi cea fizică) purtaţi-l într-un wrap/sling/mei tai sau alt instrument de purtare. Aşa va vedea foarte bine ce se întâmplă pe scenă sau în mulţime, va fi ferit de accidente şi în plus atunci când se va simţi supra-solicitat de toată agitaţia va găsi un loc unde să se ascundă/să se liniştească (adică la pieptul vostru). Nu mai zicem că umerii şi spatele purtătorului vor putea funcţiona bine şi în zilele următoare.
  • Dacă piticul suportă căciuli pe cap sau ochelari de soare (sau este prea mic să riposteze) atunci sigur va accepta nişte căşti speciale pentru urechi. Prin străinătăţuri nu se va mira lumea, dar la noi dacă apăreţi cu aşa ceva probabil vă vor face poze şi vă vor da la ziar 🙂 dar ce contează, copilul să fie fericit…
    casti speciale antifonice bebe
  • Înainte de a achiziţiona biletele asiguraţi-vă că sunt într-un loc în care puteţi ieşi uşor fără să deranjaţi prea multă lume (dacă sunt cu locuri); să nu fie fix pe direcţia boxelor unde se aude cel mai tare şi nici să nu fie lumini foarte puternice, reflectoare sau alte surse puternice de lumină şi culori; verificaţi dacă nu este vreo interdicţie pusă de organizatorii concertului legată de copii, la evenimentul respectiv. Ar mai fi şi altceva de spus?

Voi aţi fost la concerte cu piticii voştri?