imagine fratii grimm
În anul 1812 a apărut primul volum cu basme semnat de Frații Grimm și de atunci ne bucurăm împreună cu cei mici de cele mai frumoase povești din toate timpurile!
Am crescut cu Frații Grimm și ne-am speriat atunci când Albă ca Zăpada era în pericol sau Cenușăreasa își pierdea pantoful, dar ne-am bucurat atunci când, la final, forțele binelui mereu învingeau. Trebuie să recunosc că nu-mi pot imagina copilăria fără basmele semnate Frații Grimm și că de fiecare dată când recitesc o poveste trag cu ochiul la imagimi, pentru că fără ele nimeni nu-și poate da seama care ar fi imaginea lui Hansel sau a Gretei ori a prințului broscoi, ba chiar nici a Cenușăresei. Nu spun că imaginile ar fi mai importante decât rândurile scrise, ba dimpotrivă, dar, trebuie să recunoaștem cu toții, că pentru a spune despre un basm că este extraordinar e musai ca imaginile să se ridice cel puțin la nivelul firului poveștii.

În altă ordine de idei, la anul se împlinesc nu mai puțin de 200 de ani de la lansarea primului volum cu basme Frații Grimm și 130 de ani de la publicarea unei ediții finale cu imagini.
Dată fiind sărbătoarea, a fost lansat un nou volum semnat de cei doi frați, volum cu imagini senzaționale, unele cele originale, altele noi-nouțe care se ridică la nivelul celor mai vechi!
Fratii Grimm
Cartea este de fapt un compendium cu cele mai iubite 27 basme, volum care cuprinde și clasicele povești precum Cenușăreasa, Albă ca Zăpada, Hansel și Gretel sau Frumoasa din pădure adormită și cele mai frumoase ilustrații din istoria Frații Grimm, dar și unele noi, realizate special pentru acest volum.
Am găsit-o pe Amazon, costă £17.68 și este, cel puțin din punctul meu de vedere, o ediție de colecție pentru oricine care a citit măcar o dată un basm de Frații Grimm.
Care e povestea preferată a celor mici?
Surse foto: brainpickings.org.