Ce ați spune dacă ați decupa câteva fotografii? Pentru a face un colaj personalizat ce vă va aminti cu mai mare drag de poveștile din poze.
Dacă acum câțiva ani developam fotografiile acum este mai greu să facem asta, cu toate camerele digitale de pe piață. Asta nu înseamnă însă că nu avem fotografii care ne sunt atât de dragi încât ori le-am scos la imprimantă ori ne-am dus la un studio foto pentru a le avea și în formatul atât de îndrăgit de mulți dintre noi. Aceste fotografii se pot transforma în colaje.
Aveți nevoie de:

Mai exact:

  • O fotografie (sau mai multe) cu un peisaj drag dintr-o vacanță,
  • O cutie de lemn sau orice alt suport pe care vreți să avei colajul final (trebuie să fie ori de aceeași mărime la fotografia ori ceva mai mare),
  • Foarfecă,
  • Un creion,
  • O pensulă și lipici,
  • Câteva pahare sau orice alte obiecte circulare pe care le aveți prin casă, importan este doar să fie de mărimi diferite,

Care sunt următorii pași? Ia fotografia sau footgrafiile preferate și lipește-le de geam cu fața spre geam. Ia apoi obiectele circulare și desenează cu ajutorul creionului mai multe cercuri, fix în zonele care ți se par cele mai reprezentative. Având în vedere că fotografia este pe geam, vei putea vedea ce se află în poză, deci nu vei rata nimic important.
Apoi ia foarfeca și decupează cercurile, ai grijă însă să știi după în ce ordine au fost ele în fotografiile inițiale, ca să știi apoi cum le vei lipi.
Nu mai rămâne decât să le adăugați lipici cu pensula și să le atașați cutiei de lemn sau obiectului pe care vreți să aveți colajul final.

Evident, puteți să încercați asta cu orice altă formă, nu musai cerc…
Citiți despre colajele fotografiilor și pe photojojo.com.