Ideea ne-a venit după ce am citit un articol pe photojojo.com. Ne-a plăcut tare mult proiectul așa că ne-am gândit să-l personalizăm un pic și să vă povestim și vouă despre el, pentru a înveseli pe cât mai mulți dintre voi.
Aveți nevoie de:

  • Un smartphone
  • Conexiune la Internet
  • Un suport de telefon (nu musai un trepied, ci ceva pe care puteți să lăsați telefonul cât să faceți o fotografie)
  • Imprimantă
  • Hârtie foto
  • Plicuri colorate
  • Lipici, foarfecă, rigla și carioci

Primul pas ar fi să vă îmbrăcați de sărbătoare cu toții. Căutați căciulile de Moș Crăciun prin dulap sau puloverele făcute de bunica anul trecut ori alte haine în alb și roșu, că doar vin Sărbătorile. Apoi, încercați să alegeți un colț din casă sau, de ce nu, chiar în parc, care să vă fie foarte drag și care să ofere o imagine de neuitat.
Înainte să plasați telefonul pe trepied sau pe suportul pentru terminal, nu uitați să descărcați o aplicație self-timer. Puteți descărca Gorillacam dacă aveți un iPhone (este o aplicație gratuită) sau Camera Self-Timer, în cazul în care aveți un telefon cu Android (este de asemenea o aplicație gratuită).
Nu uitați să setați terminalul să facă fotografii cu o rezoluție cât mai mare, dacă aveți de gând să le printați nu o să iasă foarte bine cele realizate altfel.
Următorul pas este să alegeți fotografiile preferate și să le editați. Dacă nu veți face asta de pe PC, aveți de asemenea aplicații care să vă dea o mână de ajutor pentru a edita fotografiile din telefon: Snapseed pentru iOS și Camera360 pentru Android sunt doar două exemple.

Orice felicitare are și text, nu? Putem adăuga text peste fotografii cu Overgram dacă avem iPhone și Instanote dacă avem terminal care funcționează cu Android.
Vreți să trimiteți felicitările pe mail? Atunci folosiți Ink Cards (avem și versiune de iPhone, cât și de Android)
În cazul în care preferați Poșta, atunci luați foarfeca și lipiciul pentru că mai e un pic de muncă. Alegeți hârtie colorată și nu uitați să personalizați totul cu desenele copiilor în jurul fotografiei.

Pentru o surpriză “ca la carte” atunci puteți realiza un plic-felicitare. 🙂
Spor la fotografiat!
Surse foto: photojojo.com.