Mai țineți minte cum era în ultimele zile de școală înainte de vacanța mare? Dar vacanța de vară luuungă, în care ni se făcea atât de dor de toți colegii încât parcă am fi vrut să înceapă școala cât mai repede. Zilele în care nimeni nu știa dacă e luni sau vineri, prânz sau seară și nu aveam nicio grijă, mai puțin cea legată de jucării și joc?
ShortsUP ne invită să începem vacanța de vară cu aventuri și povești care prind viață la Cinema City, pentru că vineri, 20 iunie, de la ora 18:00, avem Aventuri Animate – Filme scurte pentru familii isteţe, un program de scurtmetraje premiate conceput special pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani.
O seară întreagă este destinată copiilor care vor să se uite la animații frumoase, iar programul va fi deschis chiar de câştigătorul premiului OSCAR pentru cea mai bună animaţie scurtă a anului, un film difuzat în premieră în România. Domnul Hublot e povestea unui personaj timid care se teme de necunoscut. Dar când ROBOT PET devine colegul lui de apartament, totul se schimbă.
ShortsUP-Afis-Aventuri-AnimateAșadar, vineri, 20 iunie, la Cinema City Cotroceni, între orele 18:00 – 19:30, avem programul:

  • Pe muchia destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010) – 7’ 

O vacă deloc graţioasă decide să-și urmeze destinul şi să răzbată până la singurul ei prieten. Pentru asta trebuie să treacă o probă dificilă ce implică echilibristică şi hohote de râs.

  • Gruffalo (r. Max Lang, Jakob Schuh, Marea Britanie/Germania, 2009) – 27’

Cum faci față unei armate de prădători îngrozitori cand ești un simplu şoarece pierdut în pădure? Cu multă personalitate și o armă secretă. Film nominalizat la OSCAR

  • Domnul Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, Franța / Luxemburg, 2013) – 12’

Câștigătorul premiului OSCAR pentru cea mai bună animație a anuluie povestea unui personaj timid care se teme de necunoscut. Dar când ROBOT PET devine colegul lui de apartament, totul se schimbă.

  • De nedespărțit (r. Sascha Altschuler, Danemarca, 2013) – 7′

Carl știe că ar fi un minunat prieten imaginar; singura problemă e că nimeni nu și-l imaginează aşa. Va rămâne oare singur pentru totdeauna?

  • Marea Dilemă (r. Pablo Vazquez, Olanda, 2013) – 3′

O lamă simpatică se confruntă cu o dilemă dificilă: drumul către cea mai delicioasă masă îi este blocat de un mare obstacol. Cum să ajungă la fructul interzis?

  • Viață de cățel (r. Milen Vitanov, Germania, 2007) – 5’

Viața unui câine se schimbă total odată cu apariția unui nou prieten de nădejde: propria coadă. Premiul special al juriului la Annecy International Animated Film Festival.

  • La capătul lumii (r. Konstantin Bronzit, Rusia, 1998) – 8’

În familie e complicat să împaci pe toată lumea. Mai ales când locuiești în vârf de munte sau… în vârful lumii. A prins din zbor peste 20 de premii internaționale printre care premiul Publicului la Clermont-Ferrand International Short Film Festival, 2000 și o nominalizare Cesar, 2001.

  • Caracatițele (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franța, 2007) – 3’

Doua caracatiţe îndrăgostite încearcă să se salveze una pe alta. Vor reuşi oare să scape de pericolul de a fi mâncate? 6 premii internaţionale şi o nominalizare Oscar în 2009.

Biletele pot fi achiziționate în avans de pe CinemaCity.ro sau din rețeaua de cinematografe Cinema City România la prețul de 25,5 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, în limita locurilor disponibile.

Puteți citi mai multe informații despre eveniment și din comunicatul de presă oficial.