De mâine și până la mijloc de august în Parcul Tineretului se află Caravana Metropolis, cu filme bune văzute în aer liber. Precis, în serile de marți și până duminică, de la ora 21:30, Asociația Culturală Metropolis îi invită pe bucureșteni la proiecții de film faine.
Filmele alese sunt atât internaționale, cât și românești, premiate la festivaluri internaționale de film și împacă bine pe toată lumea, atât pe amaori, cât și pe cinefilii înfocați.
Programul pentru luna aceasta este mai jos, intrarea este liberă și chiar dacă nu toate sunt filme la care puteți merge cu cei mici, puteți încerca o seară faină cu prietenii de familie la film, sub cerul plin de stele:
1. În Casă (Dans la maison) – marți, 23 iulie, ora 21:30 – Nominalizat la Cesar și Goya, premiat la Toronto și San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevărată a unui băiat de 16 ani, ce pătrunde în casa unui coleg de școală despre care începe să scrie eseuri pentru ora de literatură. Intervenţiile băiatului vor declanşa o serie de întâmplări scăpate de sub control.
2. Poziția copilului – miercuri, 24 iulie, ora 21:30 – cel mai de succes film românesc de anul acesta, în regia lui Călin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.
3. Născut a doua oară (Twice Born) – joi, 25 iulie, ora 21:30 – în regia lui Sergio Castellitto, prezentat în avanpremieră în România, filmul a fost selecţionat la Toronto și este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).
4. Superstar – vineri, 26 iulie, ora 21:30 – Prezentat de asemenea în avanpremieră în România, filmul a făcut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.
5. O afacere regală (A Royal Affair) – sâmbătă, 27 iulie, ora 21:30 – Nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.
6. Aventuri sub clar de lună (Moonrise Kingdom) – duminică, 28 iulie, ora 21:30 – În avanpremieră în România, regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray și Edward Norton în rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, în competiție la Cannes 2012.