Mulți îți povestesc, înainte să fii părinte, despre ce presupune asta. Ok, ți se explică de la bun început că sentimentele extraordinare, senzațiile și trăirile pe care nu le-ai mai întâlnit până acum îți vor schimba 100% viziunea asupra vieții. Ba mai mult, unii îți spun și despre lucrurile nu tocmai plăcute, dar care devin unele normale odată cu trecerea timpului, de exemplu lipsa somnului. Evident, toate acestea nici nu se compară cu “the real thing”, urmând să le simți pe toate chiar tu pe propria piele și apoi să le povestești la rândul tău alcuiva.
Nimeni nu-ți spune însă de acele lucruri pe care un părinte le face cu dragoste și fără să se întrebe de două ori dacă e ok ori ba și pe care oricine altcineva nu le-ar face nici în ruptul capului. Și nu, nu este vorba de schimbat scutece… 😀
Ce ar face șoferul dacă cuiva din mașină îi este rău? Răspuns: ar deschide repede geamul mașinii pentru a vărsa în afara mașinii. Ce ar face un părinte care-și dă seama că celui mic îi este rău? Răspuns: s-ar neliniști imediat și ar întinde mâinile cu sinceritate, doar, doar să nu se murdărească cel mic pe haine.
Ce se întâmplă atunci când o persoană este murdară din cap până-n picioare cu mâncare, noroi și multe altele? Răspuns: s-ar uita lung și și-ar pune o mulțime de semne de întrebare. Ce ar face un părinte atunci când își vede copilul murdar de tot felul de lucruri ce nu pot fi elucidate? Îl ia în brațe și se duce să-l spele fără nici cea mai mică problemă, asta după ce-l întreabă ce are pe el sau/și verifică îndeaproape “problema” pentru a se asigura că nu are cine știe ce substanță care îi poate face rău.
A fi părinte te învață să fii mai apropiat de copilul tău decât cu tine uneori, nu-i așa?
Citiți mai mult pe huffingtonpost.com.
Sursă foto: PhylB/ Flickr.com.