Nu știu dacă ați văzut, dar din ce în ce mai multe companii care comercializează hârtie igienică marketează produsele ca fiind unele cu role ce pot fi aruncate în vasul de toaletă. Total greșit am spune noi, mai ales că rolele pot deveni rapid materia primă pentru o grămadă de activități educative și distractive de încercat în casă.
Dacă nu ne credeți aruncați un ochi mai jos pe 6 activități pe care le-am ales astăzi:
Cu puțină imaginație (și multă îndemânare am zice) puteți să construiți un castel întreg din role de hârtie igienică. Aveți nevoie de lipici și un carton și gata.
1
Dacă aveți copii mici, care abia acum învață să numere puteți tăia în jumătate rolele și desena pe ele numerele. Sigur va fi mai amuzant să învețe așa să numere. Dacă aveți nasturi la îndemână încercați să puneți în interiorul rolelor numărul de nasturi înscris pe rolă.
2
În cazul în care aveți bebeluși acasă modelați rolele în diferite forme și astfel puteți începe să-i învățați care este păratul, dreptunghiul sau cercul.
3
Cine vrea o rachetă? Lipici și un creion, plus o foarfecă ar trebui să fie de ajuns.
4
Un rege? O regină? Sau un monstru? Le putei face pe toate cu creioanele preferate ale celor mici și câteva role vechi.
5
Ultima, dar nu cea din urmă activitate, este cea în care cei mici învață culorile. Desenați pe fiecare rolă o culoare și… să înceapă jocul.
6
Voi ce mai faceți cu rolele de hârtie igienică? Le aruncați sau le transformați în joacă?
Surse foto: kidsactivitiesblog.com.