De la vârsta de 7 ani amintirile copilăriei încep să se piardă ușor, dar sigur, creierul uman nu mai poate astfel să își reamintească ce s-a întâmplat în primii ani de viață, întrucât adună alte amintiri. A avea câteva metode prin care să aduni cele mai frumoase experiențe ale celor mici înseamnă automat să aduni amintiri care pot ajuta apoi la reamintirea trecutului pentru copii.
Nu doar părinții sunt cei care ar putea să dea o mână de ajutor la realizarea “albumelor” de amintiri, ci și bunicii sau prietenii de familie apropiați.
Mai jos sunt câteva idei care nu doar că vă aduc vouă aminte de momentele frumoase din trecut, dar îi ajută și pe cei mici să-și aducă aminte de copilărie.amintiri

  • Comoara digitală – odată cu tehnologia pe care o avem oricând la dispoziție nu mai este un secret pentru nimeni cum să salveze o fotografie sau un clip online. Puteți realiza albume cu amintiri plăcute și să le împărțiți cu prietenii sau să fie unele private la care doar voi să aveți acces. Dacă veți păstra pozele, clipurile, textele și le veți sorta în funcție de ani nu există riscul ca acestea să se șteargă, așadar pot fi accesate chiar și după zeci de ani.
  • Jurnale – copiii pot ține un jurnal chiar dacă nu au îmvățat încă să scrie. Pot desena, pot realiza colaje din reviste și fotografii sau își pot lăsa amprenta pe o agendă specială. Dacă vă veți obișnui să adăugați informații zilnic sau săptămânal într-un jurnal acesta poate fi răsfoit la final de an pentru a vedea care au fost momentele importante și prin ce a trecut familia voastră în cele 12 luni.
  • Atunci și acum – luați la rând fotografiile celor mici și încercați să le refaceți odată ce au trecut anii. Diferențele vor fi amuzante, iar copiii vor începe să-și aducă aminte de locurile și momentele din trecut. Asta ca să nu mai menționăm despre faptul că atunci când se vor vedea bebeluși nu o să le vină să creadă faptul că sunt chiar ei.
  • Povești în familie – nu în ultimul rând, la întâlnirile de familie rugați-i pe cei din familie să le povestească celor mici despre momente din copilăria lor la care au luat și ei parte. Cu cât mai multe detalii și sentimente cu atât mai bine, pentru că odată ce li se povestește despre trecut copiii încep să-și aducă și ei aminte despre respectivele momente.

Citiți mai multe despre cum uteți păstra vii amintirile copiilor pe essentialkids.com.
Sursă foto: Líłí ✌/ weheartit.com.