ce ar trebui sa faca o dadaca
Și ar mai trebui să… și să… hmm e complicat nu? Acum ceva timp povesteam despre întrebările ce ar fi bine de pus viitoarei dădace, astăzi am dat de un text care povestește cum ar trebui să fie primele vizite ale noii dădace acasă pentru ca rezultatul să fie perfect. 🙂

  • Prima întâlnire e… supravegheată! În prima zi pe care o petrece cu cei mici ar fi de preferat să fie ambii părinți acasă. În timp ce voi faceți orice altceva ce aveți de făcut prin casă (eu știu că ați vrea să fiți cu ochii neclintiți și să vedeți exact ce face și cum se comportă cu cei mici, dar măcar vă prefaceți că sunteți ocupați prin altă cameră) mai trageți cu ochiul din când în când și la finalul zilei trageți linie și vedeți dacă iese “pe plus sau pe minus” în a avea grijă de pitici.
  • Copiii dau nota! Până la urmă pentru ei vine dădaca, nu? Iar dacă lor nu le place înseamnă că au un motiv destul de bun pentru asta. Bine, copiii pot exagera, dar după vorba “fum fără foc nu există” dacă cei mici spun ceva e clar că e adevărat!
  • Regulile sunt de aur și ar cam trebui să vă asigurați de la bun început că le știe și că nu le încalcă decât atunci când vă anunță în prealabil.

Citiți mai multe sfaturi legate de dădace pe greatdad.com.
Sursă foto: ramsey everydaypants/ Flickr.com.