Zic să încep cu informațiile de bază: CrestemIdei.ro este un proiect românesc asemănător cu cele multe din .com care strâng fonduri pentru idei minunate ale celor ce vor să schimbe lumea. Platforma, din câte am văzut, este în fază beta, dar are deja un proiect fain pentru copii care este susținut de câțiva oameni și care ne-a atras atenția.
Este vorba despre un proiect al Mariei Surducan ce dorește să scoată pe piață un album de bandă desenată cu Prâslea cel Voinic cu tot cu merele lui de aur. Suma de bani de care are nevoie se ridică la 10.000 de lei, ce se vor duce într-un album de 80 de pagini, în format 17×25 cm, care îmbină poveștile cu imagini și cu acțiuni autentice românești. Cu alte cuvinte este vorba despre un album pe care toți copiii l-ar dori acasă și care ne ajută și pe noi adulții să le readucem în atenția celor mici eroii românești și basmele mioritice, dar într-un mod cât mai atrăgător și deloc plictisitor, ba din contră..
Termenul de realizare este setat a fi luna septembrie a acestui an și acum s-au strâns doar aproape 400 de lei din cei 10.000 de lei de care proiectul are nevoie pentru a vedea lumina tiparului, așadar drumul este abia la început.
PS: în cazul în care numele Maria Surducan vi se pare cunoscut, atunci trebuie să știți că ea a realizat ilustrațiile pentru Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte de Petre Ispirescu, Ed. Vellant, a scris și ilustrat cartea pentru copii David și puiul de întuneric, Ed. Benefica, și a participat în antologiile de bandă desenată Cartea lui George, Ed. Hardcomics și Urban Comics Made în Cluj by Cluj Comics Club.
Vă las cu prezentarea proiectului:
[vimeo 55874738 w=440 h=247] Praslea cel Voinic si Merele de Aur from Maria Surducan on Vimeo.
Cum vi se pare proiectul?