Fratele în vârstă de doar 4 ani al McKenna Pope a vrut de Crăciun o jucărie în formă de cuptor. Este vorba despre “Easy-Bake oven” și, deși își dorește de luni de zile acest cuptor, el susține că jucăria este realizată pentru fete și nu e destinată și băieților. Adevărul este că nici reclamele în care apar doar mame și fete și nici culorile (roz și mov – văzute de majoritatea ca fiind unele destinate fetelor) ale cuptorului nu ajută foarte mult.
McKenna a decis să facă o petiție în care își susține punctul de vedere și aceasta a fost susținută de mai bine de 45 de mii de oameni. Ce s-a întâmplat în urma acestui lucru? Compania care se ocupă de producerea cuptorului a chemat-o pe fată la discuții pentru a lansa un cuptor gri și un altul negru…
Acum ar urma concluzia mea, nu? Eu cred că băieții ar trebui să se joace cu ceea ce doresc ei, ca și fetele, indiferent de ceea ce scrie pe cutia unui produs sau culoarea acestuia. Important este doar ca cei mici să fie fericiți și… liberi. Da… sunt de părere că libertatea ar trebui să primeze, nu niște nuanțe mai aprinse sau nu ori reclamele unor jucării ori niște concepții pe care ni le-am format cu toții din cauza societății. Voi ce concluzie trageți?
Sursă foto: janetmck/ Flickr.com.