Nu e tocmai frumos să începem anul cu articole despre ce îi enervează pe părinți, dar trebuie să recunoașteți și voi că atunci când auziți de la cunoscuți / rude / prieteni ceva care începe cu “Dar la vârsta asta ar fi trebuit deja să…” sau “Ai mei deja făceau asta…” toată imaginea din fața ochilor are o nuanță ușor roșiatică.
E clar că fiecare copil se dezvoltă în ritmul lui și nu cred că e cazul să mai spunem și noi, încă o dată, că nu există o vârstă clară la care un copil face primii pași sau spune primele cuvinte ori învață să-și lege singur sireturile ori se învață să facă la oliță. Eh, despre oliță am găsit câteva fraze care îi scot din minți (și pe bună dreptate) pe părinți. dacă nu le-ați auzit încă de la nimeni, le găsiți mai jos, iar de sunt mai multe, vă rugăm să ne lăsați comentarii, astfel încât cine citește acest articol să știe să nu le mai folosească niciodată într-o conversație cu un părinte.
Copilul meu făcea la oliță de la un an și un pic, eh, lasă că e ok! Da e ok! E perfect chiar, e un copil deci este perfect tot ce face el și atunci când se va decide să facă la oliță o va face. Cât despre copilul tău felicitările tuturor părinților, o să-i contactăm să vă felicite în scris!
Oh, încă nu face la oliță?! Nu, va avea oricum toată viața înainte să folosească toaleta, deci încă se mai distrează în scutece!
E deștept, va prinde repede! Da, e un copil deștept, dar inteligența nu se măsoară și nici nu se va măsura vreodată după cât de repede un copil se obișnuiește cu olița. Sunt alți factori care pot măsura inteligența și da, TOȚI copiii sunt deștepți.
E prea mare să aibă scutece! Din nou: are o viață întreagă înainte să folosească olița și toaleta, deci de unde până unde e prea mare să poarte scutece?
Mai sunt câteva fraze pe care trebuie să le citiți, le găsiți pe blogs.babble.com.
Voi ați trecut prin astfel de momente? Cum ați reacționat? 🙂
Sursă foto: kellyv/ Flickr.com.