cum economisesc banii copiii
V-ați gândit până acum cum ar fi să le explicați celor mici ce înseamnă banii și cum pot strânge și ei o anumită sumă de bani? Dacă da cum ați reușit? Dacă nu, citiți mai jos, poate vă surâde o idee! 🙂

Pușculiță

În formă de purcel, ursuleț sau pur și simplu un bol în care monedele intră, dar nu mai ies, pușculițele sunt la îndemână pentru toată lumea, de toate formele și culorile și ar cam fi cea mai simplă metodă prin care cei mici pot economisi ceva.
Când pușculița se umple se sparge și la final cel mic se alege cu jucăria preferată, cumpărată din banii lui. Satisfacție mai mare nu cred că există ca atunci când îți cumperi, pentru prima dată, ceva din bănuții strânși de tine. Bine, asta cu singura condiție ca pușculița să se umple cât de cât repede, pentru că dacă cei mici nu vor face nimic altceva decât să strângă banuții, fără să se și bucure de ei, se vor plictisi repede.

Alocație

Nu ne referim la alocația de la stat, ci la suma de bani pe care cei mici o pot primi o dată la o lună sau o dată la o săptămână de la voi. E drept, e clar un lucru care nu funcționează decât pentru cei mai măricei nu pentru pitici, dar dreptul la o sumă de bani lunar îi face mult mai chibzuiți în ceea ce privește cheltuielile zilnice și pot simți pe propria piele că atunci când “sar de plafonul impus” au de suferit mai târziu!
Citiți despre mai multe metode prin care cei mici pot învăța ce înseamnă să economisești pe sheknows.com.
Sursă foto: pasukaru76 (away for a bit)/ Flickr.com.