Zilele saptamanii copii
Copiii nu percep timpul ca și noi, asta e clar, dar la un moment dat tot trebuie să învețe zilele săptămânii! Pentru că orice activitate de acest fel trebuie să fie și distractivă, căci altfel nimeni nu reține nimic, SuntParinte.ro a găsit niște super metode prin care cei mici vor reține numai de drag cu ce zi începe și se termină săptămâna… bine, bine! Le vor reține pe toate! 😀
Asociază fiecare zi din săptămână cu o imagine, o culoare sau un personaj drag celui mic. Apoi așează-le astfel încât să fie în ordinea corectă și explică-i fiecare ce reprezintă. Nu uita însă că atunci când vorbești de culoarea/imaginea sau personajul cu pricina ar trebui să spui și despre ziua din săptămână aferentă, ca nu cumva să se încurce treaba pe drum.
Poți încerca să împarți săptămâna astfel încât în fiecare zi să existe câte o activitate specifică și, după formula de mai sus, cel mic să se prindă că lunea se joacă afară, marțea face curat în cameră și vineri vede un film.
Cea mai distractivă metodă este însă, din punctul nostru de vedere, să învețe poezii cu zilele săptămânii. Sunt haioase și în felul acesta se mai adaugă și o poezie nouă numai bună de spus atunci când cineva îi pune veșnica și vechea întrebare “Da’ tu ce poezie știi?
De exemplu:
De la unu-ncepi s-aduni
Prima zi se cheamă LUNI
Unu și cu unu-s frați
Cea de-a doua zi e MARȚI
Trei broscuțe saltă-n cercuri
Știi c-a treia zi e MIERCURI
Patru greierași vioi
Cântă pân’ se face JOI
Cucu-nvață-a număra
Ziua-a cincea-i VINEREA
Cocostârcu-n apă stă
Ziua-a șasea-i SÂMBĂTĂ
Iar furnica harnică
Gătește DUMINICĂ
Zilele le știți pe toate
Dar să-mi spuneți câte-s? ȘAPTE?
Ai voștri au ajuns la vârsta la care pot reține zilele? Dacă da, ce metodă ați folosit? 🙂
Citiți despre mai multe modalități prin care cei mici pot învăța zilele săptămânii pe SuntParinte.ro.
Sursă foto: tracitodd/ Flickr.com.