Nu vă imaginați că este vorba de cine știe ce, mai ales că noi suntem de părere că toate responsabilitățile se impart în mod egal și că niciun părinte nu este mai important decât un altul. Cu toate acestea, să fim serioși: mămicile nu-i învață pe pitici cum se aruncă o minge de oină și nici tăticii nu-și învață fetițele cum să facă hainuțe noi la noile păpuși care au intrat în colecția lor. 😀
Noi am descoperit mai multe “fun facts” despre ce fac tăticii cel mai des și mămicile se feresc sau nu le stă în fire să facă, dar așteptăm cu mare drag completări, pentru că suntem siguri de faptul că mai sunt tare multe:

  • Dacă mămicile se ocupă de cele mai multe ori de educația celor mici, tații vin cu… “un alt fel de educație”. Mă refer la activitățile fizice, spor, jocuri în aer liber.
  • Se pare că tăticii sunt cei care îi învață pe prichindei cum să se apere încă de la vârste mici. Atunci când spun “să se apere” mă refer la imaginea și respectul de sine, nu la arte marțiale sau mai știu eu ce.
  • Șoc: se pare că tatăl este de fapt partea mai rațională din familia voastră! Lăsând emoțiile la o parte, ei vin cu propuneri mult mai pratice, lucru care conduce la o viziune mult mai practică asupra problemelor, deci la un mai bun control al situațiilor nu tocmai fericite.

Întrebare mai ales pentru mămici: voi ce ați mai adăuga pe listă? Ce fac tăticii mai bine decât mămicile?
Citește mai multe despre activitățile specifice tăticilor pe greatdad.com.
Sursă foto: Just Another Wretch/ Flickr.com.