Dacă te duci în supermarket şi ai răbdarea să citeşte etichetele produselor pe care le cumperi, vei constata că nici unul nu face rabat de la vreun E. Când producătorii au realizat că românii fug de e-urile de pe etichetă că dracul de tămâie, au schimbat e-ul cu denumirea substanţei. Credeaţi că indigotină din îngheţată şi alte dulciuri e vreun fruct exotic? E doar E 132. Ştiţi de ce anumite tipuri de lapte de consum au termen de valabilitate câteva luni? Nu provin de la nicio vacă magică, au benzoat de sodiu (E 211, în sensul biblic)  în compoziţie.
3773953521_3cdec661eb_b
Şi ce faci dacă ai de crescut un copil? Ce produse alegi?
Dacă ţii neapărat că puiul tău să mănânce cât mai natural, te vom îndruma către magazinele Naturalia. În Bucureşti sunt doar 3:

  • Calea Floreasca, nr. 25A, sector 1
  • Calea Moşilor, nr.189
  • Str. Coltei, nr. 26, (în spate la spitalul Coltea), sector 3

În afară de cele din Bucureşti mai sunt alte două: în Voluntari, pe Str Erou Mircea Marinescu nr. 8, Ilfov şi în Ploieşti, pe Str. Erou Călin Cătălin, nr. 5, Bloc Aroma, Magazin RaidNatura.
NaturaliaCe poţi găsi?
De toate. De la ceaiuri până la pâine, făină, mezeluri, uleiuri, oţeturi, detergenţi, etc.  – toate bio. Preţurile produselor de acest tip sunt cu puţin mai ridicate faţă de celelalte. De exemplu, făina intregrala ecologică costă în jur de 5 ron.
Dacă doreşti să cumperi un anumit produs şi, în momentul vizitei în magazin, acesta nu se găseşte pe stoc, îţi poţi lăsa numărul de telefon şi te vor anunţa prin sms atunci când primesc marfă noua. În general, mezelurile şi alte produse perisabile nu le au în fiecare zi la vânzare.
Dacă nu ai timp pentru un drum la magazin, poţi comanda şi online de pe site-ul Naturalia, dar oferta e mai restrânsă.
Sursa foto: epSos.de on Flickr