Prima carte despre care vreau să vă povestesc se numește “Basmele pădurii” și povestește despre cum copacii pot avea gânduri și amintiri, pot vorbi și pot simți la fel ca noi, oamenii. Este de fapt o antologie de povești culese din toată lumea de Rina Singh. Grupa de vârstă a copiilor care se pot bucura de carte este, teoretic, între 3 și 11 ani, numai că după desenele din carte și povești nu văd de ce nu ar putea fi citite și celor mai mici de 3 ani.

Balul florilor” este a doua carte din concurs. Foarte fain este faptul că odată ce veți termina cartea, copiii vor vedea “cu alți ochi” diferențele, vor înțelege că faptul că nu suntem toți la fel este ok, ba chiar e minunat, iar fără diferențe nu ar exista lumea așa cum ne putem bucura noi de ea. Cartea a câștigat în anul 2006 premiul NAPPA – National Parenting Publications Awards – Gold Award, din Statele Unite, prin care volumul a fost recunoscut ca fiind printre cele mai bune cărţi pentru copii apărute în acel an și este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 9 ani.

Pentru a vă face o idee despre carte, vă las și cu un paragraf scurt din ea:

Astăzi are loc Balul florilor. Deşi n-au fost invitaţi, domnul Conopidă şi domnişoara Morcov se duc la petrecere. Sala e înmiresmată, freamătă şi răsună de cântece. Domnul Levănţică, parfumat şi elegant, dansează plin de însufleţire cu o Roză răpitoare, rotindu-se iar şi iar prin toată sala. La sosirea neobişnuiţilor oaspeţi, florile sunt uimite şi revoltate: asemenea îndrăzneală din partea unor legume nu s-a mai văzut! Dar domnul Conopidă şi domnişoara Morcov se avântă curajoşi pe ringul de dans şi-i farmecă pe toţi cu Tangoul-castraveţilor! Florile sunt impresionate şi aplaudă cu admiraţie. În cele din urmă, florile şi legumele se împrietenesc şi petrec o seară minunată dansând împreună

Concurs cu tâlc

Dacă poveștile au tâlc, de ce nu ar avea și concursul nostru? 🙂
Avem 6 cărți de oferit (3 exemplare Balul florilor și alte 3 Basmele pădurii) pe care ni le oferă Editura Cartea Copiilor, editură care așa cum arată numele adresează cărțile lor celor mici.

Ce trebuie să faceți?

  1. Să vă înscrieți la Newsletter-ulnostru. O puteți face din formularul de mai jos, iar noi vă vom trimite o singură dată pe zi (în jurul orei 9:00 dimineața) un mail prin care vă anunțăm care sunt cele mai faine lucruri de încercat în respectiva zi,
  2. Să fiți cu mare băgare de seamă, pentru că Newsletter-ul nostru, începând de astăzi, va fi include un cod – îl găsiți în partea dreaptă-sus, sub trimiterea către pagina de Facebook,
  3. Acest cod trebuie să-l introduceți în formularul de mai jos. Cu cât mai multe coduri din newsletter-ul nostru zilnic, cu atât mai bine, pentru că aveți mai multe șanse la premii.

Și atât! Pentru că noi peste două sătpămâni, adică pe 6 noiembrie vom anunța aici, în acest articol, dar și pe pagina noastră de Facebook, care sunt cei 6 câștigători care se vor putea bucura de povești simpatice.
Succes!

LATER UPDATE

După ce am “scormonit” printre răspunsuri și am calculat ca niște adevărați matematicieni am descoperit că cele 6 adrese de mail de mai jos au adunat cele mai multe parole și vor primi câte o carte pentru copii.
Vă mulțimim tuturor pentru participare și chiar dacă nu ați câștigat acum nu fiți triști pentru că vom avea mai multe concursuri cu volume dedicate celor mici.

  • dobretegheorghe
  • gheorghe.ceaus
  • monaungureanu
  • danambalan
  • ioana_coropciuc
  • laura.m.smaranda