Am început săptămâna aceasta cu o poveste despre jucării și cum copiii cred că nu ar trebui să existe diferențe de gen atunci când vorbim despre produse destinate celor mici. De data aceasta am dat de o altă poveste a unui băiețel care a dorit să se ducă la școală cu o pereche de pantofi roz. Reacția unor adulți nu s-a lăsat așteptată și a fost negativă. De cealaltă parte, reacția celorlalți copii a fost cât se poate de ok, complimentând băiatul pentru alegerea sa.
Băiețelul are 5 ani și e din America, iar părinții nu au anticipat faptul că o fotografie cu acesta a devenit în scurt timp virală, după ce mama sa a urcat o poză pe contul de Facebook. Părinții i-au explicat băiatului că pantofii sunt destinați fetelor, dar acesta le-a răspuns că personajele ninja pot purta pantofi roz, așa că s-a dus încălțat cu ei la școală, unde toți colegii lui l-au lăudat pentru încălțăminte. O lecție complicat de înțeles pentru adulții care nu sunt de acord cu un astfel de comportament și care nu au avut nimic bun de spus cu privire la întâmplare.
Ce putem înțelege din toată această poveste? Că sunt unii părinți care își încurajează copiii să își exprime liber sentimentele și dorințele, că cei mici își susțin prietenii să fie liberi, dar că există adulți care etichetează. Și acum cine credeți că este vinovat atunci când vedem copii care jignesc alți copii? Oare nu tot adulții care au concepții greșite pe care le propagă asupra celor mici?
Citiți mai multe despre întâmplare pe essentialkids.com.