Ca și în cazul altor tehnologii, cei de la Apple au reușit să popularizeze conceptul de căști true wireless prin lansarea pe piață, încă din septembrie 2016, a produsului AirPods – un model de căști care se remarcă prin designul futurist, calitatea excepțională a sunetului, stabilitatea conexiunii și autonomie.

Vorbim de accesorii cu adevărat superbe, dar suficient de sensibile pentru a necesita protecție specifică. În acest caz, producătorii de accesorii pentru telefoane s-au întrecut în a propune huse de protecție dintre cele mai stilate și mai bune.

Pitaka Air Pal 1001

Piața de profil ne propune, în prezent, opțiuni extrem de atractive, iar răspunsul din partea doritorilor este pe măsură, fiind căutate intens surse comerciale de încredere. De exemplu, între husele pentru airpods disponibile pe Mobino, se remarcă modelul celor de la Pitaka – AP1001, o husă de protecție aparte. Pe lângă rolul de protecție, oferă și posibilitatea de încărcare a căștilor, datorită acumulatorului de 1200 mAh. Această husă se poate încărca, la rândul ei, wireless sau prin intermediul unui cablu USB-C.

Eficiența protecției este asigurată atât de designul minimalist, cât mai ales de materialul utilizat – fibre de aramidă. Kevlar, așa cum este cunoscut, este o poliamidă care, datorită structurii chimice (inele aromatice de benzen dispuse în jurul unei axe polimerice), are o rezistență extraordinară la impact, deteriorare și căldură (până la 5000 C).

Din punct de vedere al designului, AP1001 este o husă foarte subțire și ușoară, prevăzută cu clemă metalică ce permite atașarea rapidă la buzunar sau în geantă. Designul modern, minimalist si compact oferă maximum de confort utilizatorului. Există chiar și un model mini al acestei huse, realizat din același material, însă fără opțiunea de încărcare a căștilor.

Guess

Această marcă vine în întâmpinarea posesorilor de AirPods cu o linie de huse de protecție cu design modern și deosebit de eficient în protejarea accesoriilor.

Modelul Saffiano, de exemplu, realizat din piele ecologică, se remarcă prin culorile deosebite – negru mat, bej sau roz – și calitatea foarte bună a materialelor utilizate. Acest fapt ajută la prevenirea, cu maximă eficiență, a deteriorării căștilor.

Un alt model care atrage atenția este Ring Floral. Acesta este realizat din silicon de cea mai bună calitate si are un design multicolor atrăgător.

Modelul Tie&Dye Collection este fabricat din plastic și TPU, fiind atât un campion al protecției oferite, cât și o piesă deosebită din punct de vedere al construcției și culorilor utilizate.

Goospery

La capitolul huse de protecție pentru bugete reduse se remarcă husele celor de la Goospery. Oferta în acest caz este un model care, în pofida prețului modic, impresionează prin calitatea siliconului utilizat, aspectul minimalist, compact și potrivit cu designul carcasei de protecție a căștilor. Disponibil într-o  gamă de culori variate, acest model este o alegere atractivă, indiferent de vârsta utilizatorului. Este o husă rezistentă la șocuri și la intemperii, fiind capabilă să ofere o protecție la nivelul huselor premium.

Nomad Active Rugged Case

Considerată de mulți specialiști a fi cea mai reușită husă de protecție pentru airpods, Nomad Active Rugged Case, se remarcă prin calitatea pielii și a execuției. Aceasta asigură o excelentă protecție contra apei sau a impurităților de orice fel. Stratul superficial de microfibră de la interior este menit, în acest caz, să asigure păstrarea impecabilă a carcasei de protecție a căștilor. Un detaliu care surprinde este fanta prin care se poate vedea nivelul de încărcare a căștilor, o informație foarte folositoare pentru cei mai mulți dintre noi.

AirPods nu sunt accesorii tocmai ieftine, așadar protejarea lor este cel puțin la fel de importantă ca și în cazul celorlalte dispozitive. Husele acestor accesorii moderne oferă o protecție bună împotriva marii majorități a situațiilor nefericite, astfel încât utilizarea căștilor să rămână un deliciu personal indiferent de situație.