Orele de somn trebuie să fie cât mai odihnitoare și liniștite, în așa fel încât să aduni în timpul nopții energia necesară pentru a doua zi. Odihna depinde cel mai mult de cât de comodă și sănătoasă este salteaua pe care o folosești, deoarece orele dedicate somnului sunt petrecute pe acest suport. Iată cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi salteaua, pentru ca somnul tău să fie îmbunătățit cu adevărat.

Alege salteaua în funcție de gradul de duritate

Sunt anumite materiale din care sunt confecționate saltelele despre care se spune că sunt mai sănătoase decât altele. Bumbacul, bambusul sau spuma cu memorie sunt cele mai cunoscute dintre acestea. 

Este bine să ții cont de sfatul specialiștilor care pot recomanda un tip sau altul de saltea, însă ia în calcul, în primul rând, propriile dorințe și preferințe. Dacă te odihnești mai bine pe saltele mai moi, atunci alege un material mai flexibil și o saltea cu duritate mică. În cazul în care, din contră, preferi o suprafață mai tare și te simți mai bine pe o saltea cu duritate mai mare, achiziționează una de acest tip. 

Vei găsi cu siguranță saltele la preț avantajos, care îți vor oferi tot suportul de care ai nevoie.

Alege o saltea cu spumă cu memorie dacă ai dureri de spate

O inovație care a devenit tot mai populară printre utilizatori este salteaua cu spumă cu memorie. Printre calitățile acesteia se numără și faptul că datorită compoziției sale se mulează pe forma corpului, astfel încât este foarte sănătoasă și confortabilă mai ales pentru persoanele care suferă din cauza durerilor de spate. 

Salteaua cu spumă cu memorie se găsește în comerț, în diferite modele și la prețuri accesibile pentru orice buzunar. 

Alege o saltea din spumă pentru confort

Salteaua din spumă este foarte flexibilă și îți oferă o senzație de confort de care cu siguranță ai nevoie pe timpul nopții. Ea se distinge de salteaua cu spumă cu memorie, deoarece nu se mulează după forma corpului, însă este foarte comodă și te va ajuta să te odihnești mult mai bine. 

Un alt avantaj al saltelei din spumă este că nu favorizează transpirația, așa că pielea ta va fi lăsată să respire și vei avea o senzație plăcută, de răcoare. 

Alege saltele cu arcuri pentru rezistență

Dacă în trecut saltelele cu arcuri nu erau prea căutate, din cauză că nu erau rezistente și arcurile străpungeau materialul textil după un timp, noile saltele de acest tip sunt calitative și asigură confortul dorit. Important este să optezi pentru o saltea dotată cu un număr mare de arcuri, în așa fel încât să fie comodă, dar și sigură, deoarece mai multe arcuri înseamnă o suprafață mai compactă și mai rezistentă. 

Evită produsele sintetice când alegi salteaua

Cel mai indicat și sănătos lucru este să alegi o saltea care are în compoziție materiale naturale. Materialele sintetice nu lasă pielea să respire și vei avea o senzație neplăcută din cauza transpirației. 

Indiferent de umplutura saltelei, asigură-te că suprafața este cât mai confortabilă și că îți dă o stare de bine în timpul somnului. Folosește un topper, dacă ai nevoie de un plus de confort.

Confortul este esențial în timpul nopții. Cu cât te odihnești mai bine, cu atât vei avea mai multă energie a doua zi, iar acest lucru este foarte important pentru sănătatea ta fizică, dar și pentru cea psihică. Atunci când alegi salteaua de pat asigură-te că este cea mai bună pentru tine și pentru nevoile tale, documentându-te temeinic.  

Amintește-ți că suntem subiectivi și că un produs care place unor persoane ar putea să nu îți fie ție pe plac, așa că alege calitatea pentru un somn odihnitor și pentru o stare de bine care se vede la exterior.