Cred că nu e nimeni care să nu aibă în dulapul cu haine măcar un pulover de lână. Din păcate însă noi adulții când auzim de lână de aducem aminte de puloverele mari, care nu încap în niciun dulap și care, mai presus decât orice, ne provoacă o senzație de mâncărime de zile mari. Aflați însă că situația s-a schimbat între timp și că există multe hăinuțe de lână care pot fi purtate direct pe piele de către copii, pentru că sunt realizate din lâna merinos, ușoară și fină, pentru orice piele oricât de sensibilă este.
Să recapitulăm: de ce este lâna perfectă pentru sezonul rece:

  • ține de cald mai bine decât orice alt material,
  • atunci când o purtăm transpirăm mult mai puțin,
  • se udă foarte greu și chiar dacă este udă ea ține de cald în continuare,
  • nu necesită spălare des, pentru că lanolina și sărurile conținute se transformă în contac cu umezeala într-un „săpun natural”.

Din motivele de mai sus amintite și pentru că am descoperit niște hăinuțe tare simpatice la HipHip.ro ne-am gândit să vă povestim astăzi despre câteva hăinuțe “must have” în această iarnă.

Cagulă din lână

Nu avem nici șnururi, nici fundițe sau alți nasturi care oricât de mulți sunt, cei mici tot reușesc să dea jos căciula. Cagula nu cade indiferent de situație și protejează atât urechiușele și capul, cât și gâtul, pieptul și ceafa celui mic de frig, vânt, ploaie sau zăpadă.
Se găsește în mai multe culori, după preferințe, și de asemenea sunt și mai multe mărimi, pentru a fi perfectă pentru copii.

Jambiere din lână

Trecând peste faptul că sunt super simpatice și pot fi folosite și la fuste pentru fete, dar și la pantaloni pentru băieți, ele țin de cald atât piciorușelor, cât și brațelor și pot fi utilizate cu succes în toate sezoanele, nu doar iarna.
Dacă ai voștri nu suportă sosetele în casă ele vin ca o “mănușă” (unde mai pui că am văzut adulți care le folosesc și pe post de mănuși) iar dacă aveți bebeluși, atunci schimbatul scutecului se realizează imediat.

Botoșei lungi

Pentru că tot vorbim despre piciorușe calde, atunci nu pot să vă nu spun câte ceva și despre botoșeii lungi din lână.
Materialul este elastic, sunt destul de lungi cât pentru a proteja genunchii și cusăturile sunt ascunse, pentru a nu deranja copilul.
Au și două straturi de material, iar spațiul dintre ele este umplut cu lână merinos și membrana “micro fibre shell”.

Mănuși de lână

Nu avem cum să nu aduc în discuție și mănușile, pentru că de cele mai multe ori copiii au mănuși din acelea foarte voluminoase, de parcă mânuțele lor nu ar trebui să mai fie folosite atunci când ies la frig. Păi cum mai facem omul de zăpadă așa?
Modelul despre care vă spun acum este unul din lână, deci chiar dacă nu sunt voluminoase izolează bine, și ele sunt destul de lungi, cât pentru a putea fi băgate pe sub jachetă, pentru a nu intra zăpada la încheietura mâinii.

Reducere la cald

Dacă lâna ne ține de cald, prietenii de la HipHip.ro oferă și o reducere călduroasă pentru cei care cumpără produse de lână de la ei până pe 20 decembrie.
Dacă veți folosi codul LanaUrbanKid atunci veți beneficia de -5% din preț.