Tableta este dispozitivul mobil la care apelezi ori de câte ori vrei să faci o prezentare la birou sau vrei să urmărești serialul preferat într-o seară de weekend. Acest gadget a devenit indispensabil celor care se află mereu în mișcare, pentru că este mai ușor de transportat decât un laptop și dispune de un ecran mult mai mare decât un telefon mobil. Pentru că se poate sparge sau deteriora la cel mai mic impact, ca să păstrezi tableta ca nouă cât mai mult timp ai nevoie de atenție și de accesorii menite să o protejeze de lovituri și zgârieturi. 

Aplică pe ecranul tabletei o folie de protecție

Descoperă gama de accesorii pentru tableta ta și începe prin a alege o folie pentru ecranul dispozitivului tău. În funcție de model, de buget și de preferințele tale poți opta pentru una din sticlă sau din plastic. Ambele se lipesc pe suprafața gadgetului și vor asigura protecție împotriva zgârieturilor. Cea din sticlă funcționează și anti-șoc în cazul unei lovituri mai puternice. De asemenea, ai varianta să alegi o folie din poliuretan, care funcționează ca o copertă și  care acoperă display-ul și îl protejează în același timp de orice factor extern. Tableta ta va porni automat atunci când deschizi cover-ul și o pune în modul stand-by atunci când o închizi. 

Folosește o husă pentru spate

Dacă pe display îi atașezi o folie, pe partea din spate apelează la o husă de protecție în care să o ții permanent. Fără acest accesoriu, tableta ta se va deteriora și se va zgâria chiar și atunci când o pui pe masă sau pe birou. Indiferent de materialul din care este confecționat spatele gadgetului tău (plastic, sticlă, aluminiu), cu ajutorul husei îl vei păstra ca nou vreme îndelungată. Husa protejează tableta și în colțuri, împotriva eventualelor lovituri, în cazul în care o scapi pe suprafețe tari, cum ar fi gresie sau parchet. 

Curăță periodic tableta 

Praful se depune rapid, amprentele rămân pe display, iar în timp se strânge mizeria în mufa de încărcare sau în cea pentru căști. Curăță periodic toate aceste zone. Scoate tableta din husă și șterge-o de jur împrejur, pe față, spate și laterale. Poți utiliza șervețele speciale pentru produse electronice sau o cârpă moale. 

Asigură-te că o transporți în siguranță 

Pentru că este un obiect care nu cântărește mult, este portabil și are dimensiuni reduse, îl poți lua cu tine oriunde. Totuși, e important să ai grijă cum și în ce transporți tableta, căci există riscul să se zgârie. Evită să o pui în geantă sau în rucsac alături de chei sau alte obiecte ascuțite. Găsește un buzunar separat în care să o așezi și în care de preferat să stea fixă. Pentru un plus de protecție atunci când o iei cu tine este recomandat să achiziționezi o geantă special concepută pentru modelul sau măcar dimensiunile gadgetului tău. 

Tableta a devenit indispensabilă celor care au nevoie în permanență de un dispozitiv electronic portabil, cu conexiune la internet și cu un ecran suficient de mare. Fie că îți păstrezi pe ea fișiere și prezentări pentru birou sau școală, fie că o folosești ca să navighezi online, să vizionezi filme și seriale sau să comunici virtual pe rețelele sociale și pe aplicațiile de mesagerie, tableta este un dispozitiv de care n-ai cum să te lipsești. Pentru o durată de viață cât mai îndelungată și pentru a o proteja de zgârieturi și lovituri apelează la gama variată de accesorii disponibile pe piață, cele mai multe dintre ele multe enumerate mai sus.