Camera copilului este o încăpere importantă din locuința ta, în special pentru că deservește atât ca dormitor, cât și ca sufragerie pentru cel mic. De la activități precum joaca, la teme și relaxare, toate acestea au loc în aceeași cameră, chiar dacă acesta petrece destul timp în sufragerie de asemenea. De aceea, renovarea camerei celui mic nu este doar un proiect DIY care îți va face plăcere, dar o necesitate.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să planifici mai ușor acest proiect și să-l pui în aplicare cu drag:

1. Include culorile sale preferate

Locuințele moderne, fie că sunt case sau apartamente, abordează un design minimalist contemporan, care implică folosirea a mai puține culori și concentrarea pe nuanțele neutre. Ei bine, camera copilului tău trebuie să fie colorată, decorată cât mai dinamic și, mai ales, pe gustul său. Odată ce începi sau hotărăști să începi renovarea camerei copilului, alege culori și patternuri creative pentru pereți. În acest caz poți folosi vopsea lavabilă pentru interior și să împarți fiecare perete în forme geometrice sau să incluzi dungi multicolore.

Dacă cel mic are vârsta potrivită, ia-l cu tine la magazin sau arată-i online opțiunile pe care le ai în materie de nuanțe și lasă-l să aleagă ce culori preferă. De asemenea, te poți inspira din desenele sale sau filmele cu super eroi și să alegi o paletă cromatică apropiată de cele reprezentative acestora.

2. Înlocuiește sau adaugă noi corpuri de iluminat

Renovarea camerei copilului nu implică neapărat muncă greoaie și un proiect lung, la care vei avea nevoie de ajutorul profesioniștilor. Există și modificări simple, dar și prietenoase cu bugetul, pe care le poți face. Înlocuirea corpurilor de iluminat vechi sau adăugarea unora noi va schimba considerabil atmosfera din camera celui mic.

Optează pentru corpuri de iluminat diverse, atât pentru tavan, cât și lampadare cu picior care se instalează pe podea sau aplice cu modele amuzante. Tipul luminii și al becurilor este la fel de important, de aceea este recomandat să optezi pentru o lumină albă cât mai soft în cazul corpurilor de iluminat pentru tavan și lumină caldă pentru aplice sau lampadare. Instalează benzi LED ca iluminat indirect, iar pentru sursele principale de iluminat, alege becuri smart, ale căror culori, temperaturi de culoare și intensitate pot fi reglate printr-o simplă telecomandă.

3. Schimbă parchetul

Dacă vrei ca renovarea camerei să implice trei pași importanți, de sus în jos, schimbarea parchetului este un punct important și esențial al proiectului. Parchetul din camera copilului trebuie să aibă clasă de tranzit medie, dar este important să alegi un model cât mai ușor de curățat și întreținut, mai ales unul care rezistă șocurilor și zgârieturilor.

Copilul tău va vărsa diverse lichide sau va scăpa obiecte pe suprafața plăcilor de parchet, așa că trebuie să ai acest fapt în minte când cauți parchetul ideal. Plăcile din lemn masiv sunt foarte rezistente în timp, dar sunt sensibile la zgârieturi. Parchetul laminat este, în schimb, o soluție potrivită, deoarece este avantajos ca preț, ușor de montat și rezistent. Dezavantajul acestuia stă în faptul că nu izolează fonic prea bine, dar covoarele groase sau un strat de material izolator fonic pot rezolva situația.

Profită de soluțiile pe care le ai la îndemână pentru a crea un spațiu cât mai confortabil și plăcut pentru copilul tău și ține cont de activitățile pe are acesta le întreprinde în aceeași cameră, în fiecare zi.