Botezul este un eveniment marcant pentru copil și pentru familia lui. Organizarea lui poate fi o provocare dacă nu știi clar cum ar trebui să alegi tematica. Iar, de obicei, tematica se află în strânsă legătură cu anotimpul.

Dacă nu știi de unde să începi, gândește-te ce fel de lumânări de botez s-ar potrivi. Lumânările de botez fac parte din categoria celor mai importante aspecte deoarece se folosesc pe tot parcursul zilei, de la botezul religios până la încheierea petrecerii.

În plus, ornamentele cu care se împodobesc lumânările se aleg în funcție de sezon. De exemplu, în luna aprilie poți opta pentru bujori sau liliac, în iulie pentru begonii sau hibiscus, iar în octombrie pentru crizanteme sau gerbera. Dacă botezul tău are loc iarna, să pui ornamente de sărbători, poate fi cea mai la îndemână opțiune pentru că la vremea aceea, piețele sunt pline de asemenea podoabe.

White candle with little angel for baptism ceremony.

Decorul poate include ghirlande, aranjamente florale și coșuri cu fructe caracteristice fiecărei perioade a anului. Grădinile în aer liber sau tarabele cu fructe proaspete din piață pot însemna puncte de reper în alegerea unei tematici.

De asemenea, contează mult să selectezi paleta de culori adecvată. Având în vedere că evenimentul are un copil în centrul atenției, ar fi recomandat să înclini spre culori vii sau în nuanțe mai deschise. Ideea copilăriei trebuie să aducă un aer jucăuș și vesel, iar pentru a construi o atmosferă vioaie ocolește tonurile sobre sau închise.

Primăvara ar fi de preferat să alegi nuanțe pastelate, cum ar fi cele de roz, bleu sau lila. Vara optează pentru culori vii și diversitate. Toamna se potrivesc tonurile roșiatice, arămii, aurii sau muștar, care imită combinațiile peisajelor din natură. Iarna țintește albul imaculat sau nuanțele foarte deschise de bej, crem sau culoarea șampaniei.

Ca să fii sigur că paleta de culori conține nuanțe ce se armonizează bine, te poți inspira din cataloagele de culori precizate pe site-uri sau în reviste. De regulă, acestea sunt selectate de specialiști în cromatică, astfel că ai șanse mari să eviți greșelile.

Pentru invitațiile, meniurile de pe mese și orice fel de print pe hârtie ar fi indicat să folosești aceleași fonturi, imagini sau ilustrații din natură pentru a menține o logică a tematicii. Apelează la firme specializate care au opțiunea de a comanda același imprimeu personalizat pentru mai multe tipuri de articole de pe site.

Fețele de masă și husele pentru scaune pot avea adăugate broderii cu flori pentru fiecare perioadă a anului. Imprimeurile cu ghiocei pot fi o alegere bună pentru începutul primăverii, vara poți căuta modele cu margarete, toamna aplicații cu șiruri de frunze, iar iarna ai posibilitatea să înlocuiești desenele cu aplicații cu fulgi de zăpadă.

Bineînțeles, dacă organizezi un botez, ai la dispoziție o gamă largă de jucării pe care le adaptezi în funcție de anotimp și le adaugi câte un detaliu. Aici găsești o mulțime de idei pentru a-ți adapta jucăriile la stilul petrecerii. Câteva gărgărițe din plastic fac plantele ornamentale mai interesante. Păpușile au suficient spațiu între degete pentru a ține un fir de grâu sau o frunză aurie. Iar ursuleții de pluș albi par mai atrăgători pentru cei mici atunci când țin între lăbuțe fulgi de nea.

Tot jucării ai putea să oferi ți ca mărturii pentru botez. Ursuleți de pluș sau din sticlă, cărucioare sau calești din sârmă sau săpun în miniatură, lumânări mici cu aplicații, borcane cu miere personalizate, cutiuțe cu model sau diferite forme pentru semne de carte sunt doar câteva exemple de oferte care se găsesc pe Internet.

Dacă au etichete sau aplicații, le poți adapta pentru sezon. Unele firme chiar te întreabă dacă vrei să personalizezi ceva din comandă.

În cazul în care sărbătorești pe timpul nopții, un mic joc de lumini creează o atmosferă de poveste. Pentru a completa decorul, apelează la plante artificiale cu led-uri. Se vând sub formă de perdele de vegetație, ghivece false, rânduri pentru grădină sau ghirlande.

Nu în ultimul rând, nu uita să alegi flori proaspăt culese. Este evident când sunt culese de multă vreme, însă, câteodată, comercianții folosesc unele trucuri greu de depistat. Spre exemplu, florile care stau prea mult timp în unele substanțe care le forțează, nu rezistă mult, odată ce le scoți fiolele de la capătul tulpinii. De aceea este important să apelezi la serviciile unei florării serioase pentru a evita astfel de neplăceri.