Rochia lungă de ocazie este o piesă esențială în garderoba oricărei femei. Fie că alegi să o porți la o gală, la un eveniment caritabil sau la o nuntă, o astfel de rochie va fi mereu alegerea ideală, pentru o apariție elegantă. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, pentru a accesoriza corect o astfel de rochie, astfel încât, să impresionezi prin delicatețe și rafinament, atrăgând privirile tuturor invitaților.

Alege o pereche de pantofi eleganți

Întotdeauna poți pune în valoare rafinamentul unei rochii de seară cu ajutorul unor pantofi eleganți de damă. Însă, în această situație, opțiunile sunt destul de limitate, așa că ar trebui să optezi pentru o pereche de stiletto sau pentru o pereche de sandale cu platformă sau cu toc subțire. Asigură-te că modelul ales este unul elegant, potrivit pentru evenimentul la care participi. În cazul unui garden party, poți opta pentru sandale cu platformă, însă, pentru un bal caritabil sau o gală de premiere, cea mai bună alegere ar fi pantofii stiletto. Iar dacă vrei să adaugi un plus de intensitate ținutei tale, îți recomandăm să optezi pentru încălțăminte în culori puternice, strălucitoare, care să creeze un contrast irezistibil cu rochia pe care o porți. 

Poartă bijuterii cu pietre prețioase

Bijuteriile au un rol esențial când vine vorba de accesorizarea unei rochii de ocazie, pentru că scot în evidență întreaga ținută, oferindu-i un plus de eleganță. În cazul unei ținute de seară, bijuteriile ar trebui să fie unele de impact, care să atragă toate privirile. Pentru o rochiile decoltate, poți alege coliere statement, renunțând, în schimb, la alte accesorii cu pietre prețioase. De asemenea, cerceii tip candelabru pot fi o altă alegere inspirată, deoarece vor oferi un farmec aparte întregii ținute. Iar pentru o rochie lungă de ocazie, ar fi ideal să optezi pentru accesorii cu perle sau diamante. 

Pe lângă coliere și cercei, poți opta și pentru o brățară cu pietre prețioase, care ar fi perfectă, mai ales dacă porți o rochie fără mâneci. Nu uita de broșele cu perle sau de inelele cu diamante, cu ajutorul cărora ai putea pune în valoare orice ținută de seară.

Adoptă un aer sofisticat și poartă mănuși

Dacă vrei să ieși din tipare și îți dorești să ai o apariție memorabilă, ușor extravagantă, îți recomandăm să îți accesorizezi rochia cu o pereche de mănuși. Optează pentru o pereche de mănuși negre lungi, din satin sau dantelă, care vor oferi un aer ușor dramatic întregii ținute. Cu siguranță toate privirile vor fi asupra ta, pentru că o astfel de apariție sofisticată nu poate trece neobservată.

Pune-ți talia în valoare cu o curea elegantă

O rochie lungă simplă, fără alte accesorii sau aplicații din fabricație, poate fi scoasă din anonimat cu ajutorul unei curele elegante, aplicate în talie. Poți alege o curea cu perle, cu pietre strălucitoare sau una cu un lanț auriu elegant. O astfel de curea va adăuga o notă de rafinament întregii ținute și în același timp îți va pune în valoare talia.

Adaugă ținutei un plus de strălucire cu un clutch 

Întotdeauna o geantă bine aleasă poate să adauge un plus de feminitate și eleganță oricărei ținute. Așa că pentru o rochie lungă de ocazie, poți alege un clutch în culori strălucitoare, sau cu accente prețioase, care să inspire o apariție rafinată, discretă și elegantă. De asemenea, poți alege un clutch vintage, decorat cu perle, sau unul în nuanțe metalice. Iar dacă alegi să porți o rochie neagră, poți opta pentru orice tip de geantă, pentru că nu este nevoie ca aceasta să se asorteze cu pantofii sau cu restul accesoriilor.

 

Atunci când urmează să participi la un eveniment special, unde dress-code-ul îți impune o ținută black tie, trebuie să te asiguri că pe lângă rochia lungă de seară, vei alege și accesoriile potrivite, care să îți pună în valoare întregul outfit. Urmând sfaturile pe care ți le-am oferit, vei obține cu siguranță un look rafinat, iar apariția ta va fi remarcată de toți ceilalți invitați.