Dacă îți place să faci mișcare și cauți un sport antrenant, tenisul reprezintă soluția perfectă! Indiferent de vârstă sau de gen, tenisul poate fi practicat cu succes, fiindcă aduce beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte.

Jucătorii de tenis amatori sau profesioniști se pot bucura de o activitate fizică antrenantă și distractivă, care îi mențin activi. Descoperă care sunt cele mai importante motive pentru a juca tenis, din articolul următor!

Tenisul te ajută să pierzi în greutate

Pentru persoanele care vor să se mențină în formă sau vor să scape de câteva kilograme în plus, tenisul reprezintă alegerea ideală! La fel ca alte sporturi, tenisul te ajută să arzi calorii rapid. În funcție de constituție, poți pierde până la 600 de calorii pe oră, acest efort fiind echivalent cu aproximativ o oră de alergare in ritm moderat sau cu o oră de înot.

Deși tenisul este un sport ideal pentru întregul organism, pentru a slăbi, ține cont și de alimentele pe care le consumi. Încearcă să reduci zaharurile din alimentație, precum și carbohidrații! Atâta timp cât practici tenisul și ai grijă la ceea ce mănânci, vei observa o diferență notabilă.

Tenisul îți îmbunătățește echilibrul

Al doilea motiv pentru care merită să joci tenis este acela că îți îmbunătățește echilibrul constant. Acest sport presupune opriri, alergări multiple și schimbări de direcție, fapt care îți sporește abilitatea de echilibru.

Mai mult, tenisul învață mușchii să se adapteze la mișcări diferite și să reacționeze rapid, în funcție de situație.

Tenisul îți sporește viteza și coordonarea

Corpul este într-o continuă mișcare în timp ce joci tenis. Sistemul muscular și cel osos sunt intens lucrate, pentru ca tu să îți mărești viteza în timp ce alergi după minge. Totodată, tenisul îți îmbunătățește și dexteritatea și flexibilitatea în timpul jocului.

Coordonarea este îmbunătățită la tenis, unde corpul tău se mișcă încontinuu, lovește mingea și revine la loc pentru a prelua pasa adversarului.

Tenisul te relaxează

Dacă ai o perioada încărcată și stresantă, ai nevoie de activități care să te relaxeze și care să te scoată din cotidian. Tenisul îți permite să te relaxezi, să-ți îmbunătățești starea de spirit și să petreci timp de calitate cu prietenii.

În timp ce te joci, corpul eliberează endorfine, iar starea de spirit se îmbunătățește instant. Ce poate fi mai frumos decât să petreci timpul alături de cei mai buni prieteni, în timp ce faci mișcare? Învață să ai răbdare, pentru că tenisul se învață în timp. Cu cât practici mai mult acest sport, cu atât vei deveni mai bun. De aceea, ai nevoie de încălțări de calitate și de îmbrăcăminte potrivită, care să-ți garanteze confortul. Găsești adidași bărbătești pentru tenis, care te ajută să practici acest sport la cele mai înalte cote.

Tenisul întreține sănătatea inimii

Tenisul este benefic și pentru inimă și sistemul cardiovascular. Practicând câteva ore de tenis pe săptămână, contribui la reducerea accelerată a apariției bolilor de inimă. Joacă tenis de câteva ori pe săptămână și vei vedea cum tensiunea arterială scade vizibil.

Dintre toate sporturile de care te poți bucura, tenisul este că o gură de aer proaspăt, ce aduce numeroase beneficii pentru corp și psihic. Ține cont de aceste motive și descoperă de ce tenisul este un sport ideal, indiferent de vârstă.