Telefoanele sunt niște device-uri extrem de inteligente, dar la fel de fragile. Trebuie să ne purtăm cu ele ca și cum ar fi coji de ouă, la propriu. Pe lângă faptul că orice lovitură le poate sparge ecranul, la fel de periculoase sunt și picăturile de apă sau firele de praf.

Pentru o protecție adecvată, care va prelungi viața de utilizare a telefonului tău, ai la dispoziție câteva variante, fiecare dintre ele oferind beneficii diverse. Poți citi în continuare cele mai importante recomandări pentru care trebuie să alegi, în primul rând, o folie de protecție. 

Ce este o folie de protecție

Se spune că un telefon fără folie este asemenea unei mașini fără bare de protecție. Orice șoc fizic, mecanic ori chimic, va ajunge direct la componentele acestuia, iar efectele pot fi devastatoare. Nu puține sunt cazurile în care telefoanele nu mai pot fi reparate, astfel încât este nevoie de înlocuirea lor totală. O folie de protecție reprezintă o soluție invizibilă pentru ecranul tău, astfel încât orice lovitură sau zgârietură să nu îl afecteze. De asemenea, folia de protecție va ține la distanță murdăria, picăturile de apă ori amprentele nedorite. Pe Mobino.ro gasești numeroase folii de telefon la prețuri avantajoase, care sunt ușor de aplicat și care vor proteja ecranul atât pe timpul utilizării, dar și al transportului. 

Cum alegi cea mai bună folie de protecție

De multe ori, telefoanele se sparg din cauză că sunt scăpate pe jos, pe suprafețe tari. Cu toate acestea, există și accidente stupide, cum ar fi zgârierea ecranului în geantă, dacă arunci cheile peste el. Alegerea celei mai potrivite folii de protecție este o sarcină destul de simplă, dar în același timp complicată. Va trebuie să verifici următoarele criterii: 

  • dimensiunea foliei și a ecranului
  • alegerea dintre o folie universală și una specifică pentru modelul telefonului tău
  • compatibilitatea cu funcțiile telefonului (de exemplu deschiderea cu amprentă ori decupajele adecvate pentru camerele frontale)
  • grosime minimă
  • aderarea uniformă pe toată suprafața ecranului
  • proprietăți optice ridicate
  • rezistență și duritate mari

Achiziția unui smartphone reprezintă, pentru cei mai mulți utilizatori, un efort financiar destul de mare. Dacă și tu te numeri printre cei care nu obișnuiesc să arunce cu bani și vor să își protejeze investiția, află în continuarea care sunt cele mai importante avantaje pe care ți le poate oferi o folie de protecție pentru smartphone.

  • ferește ecranul de crăpături și zgârieturi
  • permite ca funcțiile tactile să continue chiar și în cazul accidentelor nedorite
  • economie în bugetul personal, având în vedere că nu va trebuie să cheltuiești bani la service
  • utilizare de lungă durată, atât pentru folie cât și pentru telefon
  • rezistență la impact, în cazul foliilor securizate
  • lipsa momentelor neplăcute în care nu poți utiliza telefonul deoarece este la reparat

Accidentele se întâmplă și oricine a pățit să-i alunece telefonul din mână ori să se așeze pe el pe canapea. Deoarece sticla utilizată la fabricarea ecranelor este foarte subțire, orice impact mai puternic va avea consecințe foarte grave asupra integrității, dar și a funcționării telefonului. Montarea unei folii de protecție nu îți va feri telefonul de accidentele nedorite, dar va face ca nivelul pagubelor să fie diminuat. Chiar dacă folia se va sparge ori va fi zgâriată, este mult mai facilă înlocuirea ei, decât schimbarea întregului ecran de la telefon. 

Cu siguranță te-am convins că utilizarea unei folii de protecție reprezintă un avantaj major, atât pentru telefonul tău, dar și pentru bugetul personal. Nu uita să alegi un model de calitate, care se potrivește perfect pe ecran și care nu afectează imaginile afișate. De asemenea, este important ca folia să nu împiedice ori să încetinească funcția de touch screen.