Orice părinte își dorește să îi amenajeze copilului lui camera la care visează: sigură, confortabilă și distractivă. Cu ajutorul unor accesorii pentru mobilă practice și moderne, poți obține un spațiu în care micuțul tău să se simtă în largul lui, să își încarce bateriile cu energie pozitivă și să își îmbogățească imaginația. Pe scurt, să devină micul lui univers.

Ca să pui în practică toate ideile minunate pe care le ai, optează pentru mobilă la comandă fiindcă îți permite să optimizezi spațiul într-un mod inteligent și să obții decorul dorit. Dacă nu știi exact de unde să începi, îți prezentăm mai jos câteva piese care oferă beneficii multiple.

Accesorii pentru mobila din dormitorul copiilor, în funcție de etapa de dezvoltare

  1. Siguranțe pentru colțurile mobilierului

Siguranța este pe primul loc într-o cameră pentru copii, astfel că trebuie să acorzi atenție fiecărui detaliu. Când cel mic se află la primele explorări ale încăperii, asigură-te că piesele de mobilier sunt dotate corespunzător. Poți face mobilă la comandă care să aibă atașate siguranțe pentru colțuri, cu rolul de a preveni loviturile. În magazinul online de accesorii pentru mobila MAM Bricolaj găsești siguranțe pentru colțuri confecționate din silicon rezistent, cu design modern.

  1. Balamale cu amortizor pentru uși 

Trântirea ușilor este unul dintre cele mai frecvente zgomote de care mulți părinți se plâng. Uită de zarva provocată de dulapurile trântite în momentul în care copilul tău nu găsește din prima ceea ce caută. Sistemele de balamale pentru usi cu amortizor îți aduc o oază de liniște în toată casa, binevenită în special atunci când năzdrăvanii tăi sunt hiperactivi. Aceste accesorii de mobilă permit o închidere lină și silențioasă grație unui piston introdus în brațul balamalei.

  1. Glisiere cu bilă și amortizor

Alte accesorii de mobilă pentru camera copilului care aduc beneficii multiple sunt glisierele cu bilă și amortizor. Aceste produse au o închidere silențioasă, permit o rulare ușoară a sertarelor și au o durată de viață lungă, ceea ce le face perfecte pentru camera copilului.Sertarele alunecă lin chiar dacă sunt încărcate de rechizite și alte obiecte personale. Mai mult de atât, sistemul de amortizare asigură încetinirea și închiderea sertarelor fără niciun sunet deranjant.

  1. Cutii de depozitare pliabile

Pe măsură ce copilul tău crește, se adună tot mai multe amintiri frumoase, dar și obiecte cărora cu greu le mai găsești vreun loc liber. Depozitarea inteligentă apare tot mai des pe buzele oamenilor în ultimii ani, așa că este momentul să te concentrezi atât pe punctele forte ale spațiului, dar și pe accesoriile pentru mobilă potrivite.

Secretul unui dormitor de copii în care domnește ordinea sunt cutiile de depozitare pliabile. Alege piese confecționate din materiale rezistente la șocuri, umiditate, praf și care să împiedice absorbția mirosurilor. Pot fi folosite cu succes pentru depozitarea încălțămintei, a jucăriilor, a șosetelor și a altor obiecte ale copilului. Aranjează-le în dulap pe coloane, cu partea transparentă în față pentru a vedea ușor ce se află în interior.

Obține amenajarea ideală pentru camera năzdrăvanului tău, o combinație armonioasă între odihnă, studiu și distracție. Calea de la idee la realitate poate fi mai accesibilă decât crezi dacă apelezi la profesioniști care să te ghideze în alegerea accesoriilor pentru mobilă.