Felul în care arată locuința ta are o importanță semnificativă asupra modului în care tu percepi confortul. O casă ordonată, amenajată cât mai aerisit, îți va oferi senzația de spațiu, iar acest lucru va face locuința ta să pară mai atrăgătoare. Află, din acest material, care sunt cele mai eficiente metode de organizare a spațiului casei, astfel încât aceasta să arate cu adevărat minunat. 

Optează pentru bucătărie modulară 

Dacă vrei ca bucătăria ta să fie eficientă dar și aspectuoasă, trebuie să te inspiri puțin din tendințele scandinave de organizare. Acestea atrag atenția asupra elementelor minimaliste, simpliste, dar care au un impact extraordinar asupra aspectului. Poți opta, așadar, pentru o bucatarie modulara pe care să o amenajezi în funcție de spațiul tău, dar și de culoarea de fond a încăperii.

Bucătăria modulară te ajută să te organizezi mult mai bine pentru că îți oferă mai mult spațiu de desfășurare și te ajută să păstrezi mai ușor ordinea.

Pune pantofare și cuiere în hol

Spațiul casei tale este important, pentru că oricui îi place o casă spațioasă. Pentru a te bucura de un spațiu cât mai amplu este nevoie să te ocupi de organizarea lucrurilor tale. Holul este una dintre zonele în care este necesar să asiguri ordinea și organizarea; acest lucru presupune, însă, câteva investiții. Poți cumpăra, spre exemplu, pantofare încăpătoare în care să pui încălțările în funcție de anotimp/ înălțime/material. La fel de potrivite sunt băncuțele cu spațiu de stocare, în care să pui perechile de pantofi folosite zi de zi.

De asemenea, un aspect important ține de aranjarea hainelor. În acest sens, poți investi în cuiere speciale, eventual personalizate pentru fiecare membru al familiei.

Achiziționează mobilier minimalist în living

Livingul este, prin definiție, un spațiu în care ai nevoie de cât mai mult loc. Pentru a realiza acest lucru, inspiră-te din stilul scandinav sau poți opta pentru mobilier minimalist. O canapea și o măsuță de cafea și câteva fotolii sau elementele de utilare pot fi rețeta perfecțiunii pentru living. Nu vei avea nevoie de prea mult mobilier tocmai pentru că nu va fi nevoie să depozitezi prea multe lucruri. Modernismul înseamnă, în prezent, libertatea de mișcare și frumusețea unui spațiu cât mai amplu și luminos.

Nu uita să alegi draperii și perdele calitative, pe care le poți asorta discret cu canapeaua și fotoliile. 

Alege băi cu design simplist 

Piatra naturală este cel mai bun material cu care poți placa o baie. Prin extrapolare, vei vedea că baia ta poate suporta unele modificări astfel încât să o poți exploata la maximul de potențial. Schimbă cada veche și mare și amenajează în loc o cădiță walk in. De asemenea, alege nuanțe elegante de piatră naturală pentru a spori luminozitatea băii tale. Marmura și travertinul sunt cele mai potrivite materiale pentru băile mici, în vreme ce granitul poate fi folosit pentru zone mai ample, datorită modelului pestriț.

Spațiul casei tale poate fi eficientizat dacă alegi caracteristici moderne de amenajare și idei care să se potrivească în totalitate conformației camerelor tale. Amintește-ți întotdeauna de regulile cromatice de amenajare și optează pentru idei noi de organizare a spațiilor folosind mobilier de calitate, care să ocupe cât mai puțin spațiu, dar care să îți ofere amplitudine. 

Aceste schimbări vor pune casa ta într-o nouă lumină și o vor ajuta să pară mai mare și mai bine organizată, în vreme ce pe tine te vor ajuta să te bucuri de frumusețe și de un binemeritat plus de confort.