De mai bine de 20 de ani, de când am mijit și eu adult în această lume, am ales și aleg în fiecare moment ca prim-ajutor, atunci când am mai mare nevoie, să mă folosesc de inteligența și darurile naturii.
În această perioadă în care trecem cu toții prin multe încercări, multe și necunoscute, se ridică multe întrebări:

🌱 Ce pot eu să fac pentru mine? Rămân așa cum simt sau văd că este necesar să schimb ceva? Pentru că sunt responsabil pentru propria-mi lume și pentru lumea în care trăiesc.

🌱 Ce pot eu să fac pentru alții? Îmi este mai ușor singur sau împreună cu alții? Ceea ce spun, ceea ce fac îi afectează și pe alții?

🌱 Teama de necunoscut – o las să mă blocheze sau îmi construiesc reziliența, ușor, în fiecare zi și mă străduiesc să mă las purtat de schimbare, să mă flexibilizez, să mă adaptez?

🌱 Ce alegeri pot să fac acum pentru a-mi păstra sănătatea, integritatea, autonomia, bucuria

🌱 Natura ne pune la dispoziție tot ce avem nevoie. Cât de mult alegem să avem încredere în inteligența și puterea ei? Ce schimbări facem acum în stilul nostru de viață, în alimentație, în modul în care ne susținem organismul, în modul în care trăim viața zi cu zi?

 

Din momentul în care am devenit mamă și am început să fiu responsabilă și pentru altcineva, complet responsabilă… am început să îmi pun mai multe întrebări, să mă informez mai mult și, mai presus de toate, să mă ascult mai mult: ce rezona mai mult cu mine? Ce simțeam? Ce îmi zicea intuiția? Ce voiam – de fapt – cu adevărat? Așa am ajuns să aleg, de fiecare dată când aveam posibilitatea, să folosesc natura, în forma cea mai potrivită, pentru sănătatea noastră – fizică și emoțională. Am ales să avem în casă produse cât mai curate, care să fie bune atât pentru noi cât și pentru natură. Am ales să mâncăm cât mai curat și simplu. Am ales să ne tratăm cu produse cât mai blânde, cât mai puțin intruzive și …am ales, de fiecare dată, să am încredere în inteligența naturii.

De ce am făcut această introducere?

Pentru că nu aveam cum să scriu despre ceva ce este cu adevărat necesar în viețile noastre fără să spun ce anume trăiesc, simt, gândesc, în această perioadă atât de diferită de tot ce am trăit până acum.
Și Fares mi-a dat oportunitatea să încep acest dialog despre sănătate (fizică, mentală, emoțională) pentru că atunci când m-au întrebat dacă folosesc sau am folosit produsele lor, mai ales cele pentru copii, am zis că DA. Am mereu în casă ceva de la ei. De fapt, am crescut cu produsele lor, dacă se poate spune așa.

De ce aleg să cumpăr și să folosesc produsele Fares

În primul rând le folosesc de mulți mulți ani și am văzut de fiecare dată rezultatele foarte bune și rapide pe care le-am avut cu siropurile și ceaiurile lor.

Apoi, am susținut – și acum mai mult decât oricând vreau să susțin – produsele ce se produc în România. Istoria Fares este foarte frumoasă și interesantă:

Tradiţiile dacice au prin contur prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.

Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.

Sub îndrumarea farmacistului Farago, plantele medicinale au prins viaţă sub formă de ceaiuri, siropuri şi uleiuri esenţiale, într-o manieră foarte riguroasă, cu uscătoare, maşini de tocare şi selectare. Nu-i de mirare că aici s-a utilizat cea dintâi linie de extracţie a uleiurilor esenţiale din România.

 

Cel mai mult – până acum – am folosit produsele lor pentru imunitate și gât – pentru dureri sau tuse. Cine nu a auzit de gama Plantusin? De peste 25 de ani Plantusim este o gamă de produse (sirop, comprimate, capsule moi și ceaiuri) – toate acestea au la bază rețetele tradiționale pe bază de plante, meșterite în laboratoarele Fares, din plante care cresc în zonele antice dacice.

Plantusin Forte este un mix din 18 plante și 6 uleiuri esențiale și are efect puternic antitusiv: expectorant, antispastic bronșic, emolient și antiinflamator, antiseptic respirator. Siropul Plantusin Forte conține cel mai mare număr de plante medicinale și uleiuri esențiale din gama Plantusin. Concentrația mare de ingrediente active naturale asigură efectul puternic antitusiv.
Plantusin Forte este recomandat și folosit inclusiv pentru copiii de la 3 ani în sus.

Pentru copiii foarte mici – există Siropul Plantusin pentru Copii – doar plante medicinale cu actiune blanda si eficienta pentru orice tip de tuse; indulcit natural cu fructoza, nu cu indulcitor.

Îmi place, de asemenea, că pe fares.ro poți vedea ce ingrediente sunt în fiecare tip de produs și poți afla mai multe despre fiecare plantă și proprietățile ei. Este ca un dicționar al naturii. De exemplu:

De unde putem ajunge să citim în detaliu despre cimbrișor de câmp, de exemplu.

Așadar, ce alegeri facem în această perioadă? Cât de bine ne informăm și cum putem să susținem sănătatea, imunitatea și…armonia, până la urmă, în familiile noastre?

Sunt multe întrebări care ne trec ființa în aceste clipe. Răspunsurile vin din interiorul nostru, din instinctele noastre sau poate din experiențele noastre de viață… Ce alegem acum și în secunda următoare și mâine și tot așa?

Chiar dacă am scris despre tuse și răceală și cum le putem trata cu ajutorul naturii … un subiect sensibil în această perioadă – și pe bună dreptate – ceea ce am vrut să aduc cu adevărat prin aceste cuvinte a fost de fapt dorința mea de a nu uita să ne întoarcem către ceea ce este important cu adevărat: către noi înșine, în interior și către natură – chiar dacă acum doar jinduim și am face orice să pășim cu tălpile goale pe pământ și să respirăm parfumul mugurilor de primăvară.

Voi cum trăiți aceste zile? Ce vă ajută să mergeți mai departe?